______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Csökkent az autólopások száma Magyarországon az év első felében

hirdetés

A koronavírus úgy tűnik, hogy nem csak az autó értékesítéseknek, hanem bizony a tolvajoknak is alaposan betett. Soha sem loptak még olyan kevés autót el Magyarországon, mint most az év első felében.

 

A koronavírus járvány negatív hatásairól igen sokat beszéltünk mi is, így nem meglepő, hogy leginkább az újautó értékesítések sínylették meg a gazdasági vészfékezést. Na de mi a helyzet az egyéb “tulajdonoscserékkel”? A tolvajoknak is pangott a kedvük a pandémia alatt!

 

A Vezess.hu megkeresésére ugyanis az ORFK közzétette az idei első félévre vonatkozó lopási adatokat, melyben összesen 374 gépkocsi eltulajdonítás szerepel. Ezek közül is csak 192 esetben volt személygépkocsi az elszenvedő alanya az akciónak. Ezen adatok mindegyike rekord, szerencsére jó értelemben! Féléves viszonylatban ugyanis már évtizedek óta nem volt ilyen kevés autó elkötés kicsiny országunkban, a tavalyi eredményhez képest pedig csaknem 40 százalékos visszaesésről van szó.

hirdetés

 

A kevés eset természetesen átírta a legtöbbet lopott márkák sorrendjét is. Most a Ford tulajdonosok jártak a legrosszabbul, ők ugyanis 35 esetben szembesülhettek a járgányuk hűlt helyével, a második helyen pedig a Suzukik voltak a legkelendőbbek 32 darabos jelentéssel. A negatív dobogó legalsóbb fokán a Volkswagen szerepel 20 ellopott példánnyal. A BMW a nyolcadik helyre fért csak fel most 12 esettel.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button