______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Akár egy takaró alá bújva is felismeri a gyereket a Tesla új hátsó ülést figyelő szenzora

hirdetés

A Tesla a Szövetségi Kommunikációs Bizottságnál próbálja engedélyeztetni azt az új szenzort, mely képes egy gyereket megkülönböztetni egy tárgytól a hátsó ülésen, még akkor is, ha az éppen le van takarva. Biztonsági célokat szolgálna az új megoldás.

 

Sajnos az utóbbi időkben érthetetlen módon egyre komolyabb problémát jelent, hogy felelőtlen szülők a napon álló kocsiban “felejtik” a gyermekeket, míg a pár perces ügyeiket elintézik valahol. Csak az a baj, hogy egy ilyen “csak berohanok ide egy pillanatra” momentum is katasztrófába torkollhat, ha mégis tovább kell maradnunk. Az autó ugyanis ez idő alatt (gyakorlatilag pár perc elég ehhez nyáron) úgy felforrósodik, hogy az már elviselhetetlenné válik a benne ülők számára, gyakran halálesetet is okozva.

Pontosan ezt védené ki a Tesla új rendszere, mely három különböző szenzorral pásztázná mindig a hátsó üléssort, és ha megállás után egy gyermek marad a kocsiban, akkor az autó riasztást küld. Ami még jobb, hogy a gyáriak szerint az új mmWave-szenzorok nem csak azt képesek megkülönböztetni, hogy egy élő személy, vagy egy tárgy van az ülésen, hanem mindezt akár úgy is meg tudja tenni, hogy ha mondjuk a gyermek egy takaró alatt fekszik éppen. Ez azért jó, mert így elkerülhetőek a hamis riasztások, azaz egy hátsó ülésre hajított doboz miatt nem fog visítani az amerikai elektromos, hogy baj van, hívd a mentőket!

hirdetés

Az amerikai gyártó egyelőre még az engedélyeztetésnél tart az FCC-nél, de ha minden jól megy, akár már pár év múlva megjelenhetnének az új belső szenzorok, melyek természetesen lopásvédelmi funkciókat is ellátnának.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button