______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Crossoverként is bemutatkozott a Toyota Corolla

hirdetés

Ugyan előre csak Thaiföldön debütált, de globális modell lesz a Toyota Corolla crossover átiratából, ami hibrid és benzines változatban egyaránt elérhető lesz.

 

A Toyota dinamikusan és eléggé hangsúlyosan készül meghódítani a Cross pályát. Félreértés ne essék, nem az extrém autóversenyzés megszállottjainak kínálnak újabbnál újabb eszközöket, hanem minden erejükkel azon vannak, hogy meglovagolják az SUV mánia minden egyes hullámát. Éppen ezért lehetséges, hogy a Yaris Cross után pár hónappal már be is mutatták a Corolla crossover átiratát természetesen ugyancsak Cross néven.

A Yarissal ellentétben a japánok azonban a Corolla esetében a lépcsőzetes bevezetés elvét választották, azaz először a thai vásárlók kapják meg az újdonságot, majd később, amikor már van kézzel fogható tapasztalat és az alap hibákra is fény derül, jöhet a globális terítés.

hirdetés

A Corolla Cross a Toyota új TNGA-C (Toyota New Global Architecture) platformjára épül, azaz az alap benzines mellett a hibrid hajtásláncokat is támogatja természetesen. Ennek értelmében már a thai vásárlók is dönthetnek, hogy az 1,8 literes 140 lóerős csak benzines, vagy a szintén 1,8 literes egységre épülő, 122 lovas hibrid felállást létesítik előnyben. Mindkét esetben fokozatmentes CVT váltó gondoskodik az erőátvitelről. Elől MacPherson, hátul pedig csatolt lengőkaros felfüggesztés jár a kocsihoz, a felnik mérete pedig 17 és 18 col között változhat pénztárcától függően.

Arról még nincsenek pontos információk, hogy a Corolla Cross mennyit változhat még, mire megérkezik Európába. A túlzott méretű hűtőrács például egyértelműen az ázsiai piac jellegzetessége, de ez nem jelenti azt, hogy kisebbre fogják nálunk cserélni, hiszen más gyártó sem csinál ilyen “apróságokból” eget rengető problémát.

hirdetés

A globális forgalmazás megkezdésének időpontja sem tisztázott még, a thai szalonokban viszont ebben a hónapban megindul az értékesítés. Az árazás egyelőre nem publikus, de annyit azért elárultak a gyáriak, hogy akárcsak méretben, úgy az árát tekintve is a Yaris Cross és a RAV4 közé kerül majd fel a palettára az újdonságuk.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button