______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Busás haszonnal kelt el egy ritka Ford GT modell

hirdetés

Kizárólag versenypályán használható és összesen csak 45 példányban készült el a Ford GT MK II, melynek egy tavaly gyártott példányán most busás haszonnal adott túl az eredeti tulajdonos. Valakinek 1,87 millió dollárt ért a ritka versenyautó!

 

A Ford GT legújabb generációja mindig keresett tételnek számít az aukciós portálokon, mivel a gyáriak által a vásárláskor aláíratott két éves értékesítési tilalom miatt ritkán bukkannak fel eladó példányok. Létezik azonban egy változat, melyet akár egyből megrendelés után is el lehet adni, azaz nem kér hozzá semmilyen nyilatkozatot a Ford. Ez az MK II versenyautó, melyből viszont összesen 45 példányt építettek a gyáriak.

Az utcai változathoz képest a karosszéria és a belső kialakítás mellett a motor hangolásán is változtattak a Ford mérnökei, így a 3,5 literes duplaturbós V6-os Ecoboost erőforrás már 700 lóerőt képes leadni.

hirdetés

Most egy ilyen, tavaly legyártott járgány került fel a Mecum aukciós portálra, az értékét pedig első nekifutásra 1,6 millió dollárra becsülték a szakik. Már ez is szép profitnak számít, azt figyelembe véve, hogy az autó 1,2 millió dollárjába került nem is olyan régen a megrendelőnek, csak hogy a kereslet akkora volt a versenygépre, hogy a vélt értéket elérve sem hagyott alább az egymásra licitelés.

Végül a nyertes ajánlat 1,87 millió dollár lett, ami 670 ezer dolláros, azaz csaknem 190 millió forintos profitot jelent az eredeti megrendelőnek úgy, hogy neki csak pár hónapot kellett tárolnia a csodajárgányt. Még hogy az autó nem jó befektetés? Na jó, azért ne kezdj bele a Volkswagen Golf tömeges rendelés leadásokba, az értéknövekedéshez ugyanis elengedhetetlen az, hogy lényegében elérhetetlen legyen egy négykerekű, a tehetős vásárlók mégis birtokolni akarjanak egy példányt a szóban forgó típusból!

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button