______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Brutálisan felnyomta az autóipari chipek árát pár kínai cég

hirdetés

A kínai hatóságok három félvezető-forgalmazó céget büntettek meg, miután kiderült, hogy azok brutális mértékben megnövelték az autóipari chipek árát. Csaknem negyvenszeres árazásról beszélünk.

 

Ha valamiből hiány van, akkor annak bizony felfelé kúszik az ára. Félvezetőből pedig most globális szinten nagy hiány van, ami természetesen okot adhat némi nyerészkedésre is. Amíg a hatóságok le nem csapnak!

A South China Morning Post közleménye szerint most pontosan ez történt meg Kínában, ahol három forgalmazó a kiszolgáltatottságot kihasználva módosított egy keveset az autóipari chipek árazásán. Kicsit? A hírportál beszámolója szerint 4000%-os drágulás volt megfigyelhető rövid idő alatt a gazdasági versenyhivatal által megállapított 7-10%-os reális ár növekedéshez képest.

hirdetés

Természetesen egy ekkora kilengés már felkeltette a helyi hatóságok érdeklődését is, akik 2,5 millió kínai yuan, azaz több mint 114 millió forintos büntetést szabtak ki a Shanghai Cheter, Shanghai Chengsheng Industrial és a Shenzhen Yuchang Technologies cégekre. A félvezető-válság jelen pillanatban ugyan mérséklődni látszik, de a nevesebb elemzők szerint fel kell készülni arra, hogy az még 2022 folyamán is érezteti majd a hatását.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button