______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Brutális teljesítménnyel és teljesen átdolgozott belsővel újul meg a Tesla két modellje

hirdetés

A szoftveres frissítgetések mellett mindig nagy esemény, ha egy Tesla úgy tud megújulni, hogy tényleg szemmel látható a változás. Most pontosan ez történt meg, a Model S és a Model X is megkapta a bitang erős Plaid verziókat meg a teljesen átgondolt utasteret is.

 

Megannyi ígéret és kémfotó után végre hivatalosan is befutott a Tesla modellfrissítés, mely jelenleg két modellt érint igazán. A Model S és a Model X is fel tud mutatni újdonságokat szép számmal.

Ami kívülről nem látszik, az a teljesítménynövekedés, azaz végre beépültek a palettába a csúcsnak számító Plaid változatok. Ez a Model S esetében például három elektromos motort és 1020 lóerős teljesítményt jelent, aminek köszönhetően az amerikai elektromos már 1,9 másodperc alatt képes megfutni a 100-as sprintet. Az elektromos hatótáv a gyáriak közleménye szerint 627 kilométer, az induló ár pedig 120 ezer dollár.

hirdetés

Akinek ez nem elég, az kérheti a Plaid+ programot is, mely ugyan abból a hajtásláncból már több mint 1100 lóerőt képes kipréselni, a 100-as sprinthez pedig annyit mond csak a Tesla, hogy bőven 2 másodperc alatt van. Ennek az ára már 140 ezer dollár.

Természetesen a Plaid kivitel bekerült a Model X kínálatába is, ahol a lóerő adatok nem változnak, csupán a méretesebb karosszéria valamelyest árnyal az összképen. Persze, nem kell nagy visszaesésre számítani, egészen pontosan ez a modell így 2,5 másodperc alatt képes elérni a 100 kilométeres óránkénti sebességet. Az árcédula a Model X esetében is ugyan úgy 120 ezer dollárt mutat.

hirdetés

Ami szemmel látható változás, az bizony a teljesen új utastér. A kerek kormányt egy laposabb, amolyan Knight Rider szerű megoldásra cserélték illetve megváltozott a kijelzők kinézete és száma is. A középső nagy képernyő például nagyobb és fektetve került elhelyezésre, ráadásul a hátul ülőknek is jutott egy méretes, akár játékra is alkalmas felület.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button