______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Brutális szimulátor szerkezetet villantott az Aston Martin

hirdetés

A szimulátoros autóversenyzés rajongóinak kínálja legújabb modelljét az Aston Martin. Az AMR-C01 lényegében egy szimulátor szék versenyautós alapokra helyezve természetesen eszméletlenül nagy árcédulával.

 

Az Aston Martin már évtizedek óta nagy szerepet vállal az autóversenyzés alakításában. A modern technika és a nemrégiben kialakult nehéz helyzet bizony rávilágított arra, hogy ma már a szimulátorozás sem választható le teljesen a motorsportok világáról, így várható volt, hogy a neves angol gyártó valamilyen szinten ebben a témában is megvillogtatja a tudását.

Adott tehát az AMR-C01, mely egy olyan szimulátor szék, ami köré monocoque karbon vázat és versenyautó karosszériát terveztek a gyáriak. Ez már nem is szék vagy állvány, hanem bizony egy komplett cockpit. A szerkezet kiképzésénél nagy segítséget nyújtott a gyártónak a Curv Racing Simulators cég szakmai tudása.

hirdetés

Egyértelműen egy különlegességről van szó, melyből csak 150 példányt készítenek majd el. Ehhez mérten a termék ára is igencsak borsos, egészen pontosan 74 ezer dollárt, azaz több mint 22 millió forintot kérnek el érte.

Természetesen megvan az AMR-C01 célközönsége is, de fontos megjegyezni, hogy ez valószínűleg nem egyezik meg a hardcore szimulátorosok csoportjával. Ezen ár töredékéért ugyanis már kapni olyan szimulátoros szerkezeteket, melyek hidraulikus mozgatással a fellépő G erőket is képesek leutánozni és a kiképzésük is jobban megfelel a profi igényeknek. Igaz, ezek nem gyűjtői darabok meg nem is Aston Martin termékek. Valamit valamiért…

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button