Autós Hírek

Brutális szimulátor szerkezetet villantott az Aston Martin

A szimulátoros autóversenyzés rajongóinak kínálja legújabb modelljét az Aston Martin. Az AMR-C01 lényegében egy szimulátor szék versenyautós alapokra helyezve természetesen eszméletlenül nagy árcédulával.

 

Az Aston Martin már évtizedek óta nagy szerepet vállal az autóversenyzés alakításában. A modern technika és a nemrégiben kialakult nehéz helyzet bizony rávilágított arra, hogy ma már a szimulátorozás sem választható le teljesen a motorsportok világáról, így várható volt, hogy a neves angol gyártó valamilyen szinten ebben a témában is megvillogtatja a tudását.

Adott tehát az AMR-C01, mely egy olyan szimulátor szék, ami köré monocoque karbon vázat és versenyautó karosszériát terveztek a gyáriak. Ez már nem is szék vagy állvány, hanem bizony egy komplett cockpit. A szerkezet kiképzésénél nagy segítséget nyújtott a gyártónak a Curv Racing Simulators cég szakmai tudása.

Egyértelműen egy különlegességről van szó, melyből csak 150 példányt készítenek majd el. Ehhez mérten a termék ára is igencsak borsos, egészen pontosan 74 ezer dollárt, azaz több mint 22 millió forintot kérnek el érte.

Természetesen megvan az AMR-C01 célközönsége is, de fontos megjegyezni, hogy ez valószínűleg nem egyezik meg a hardcore szimulátorosok csoportjával. Ezen ár töredékéért ugyanis már kapni olyan szimulátoros szerkezeteket, melyek hidraulikus mozgatással a fellépő G erőket is képesek leutánozni és a kiképzésük is jobban megfelel a profi igényeknek. Igaz, ezek nem gyűjtői darabok meg nem is Aston Martin termékek. Valamit valamiért…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button