______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Brutális élményt kínáló terepjáróként éledt újjá ez a régi Chevrolet Corvair

hirdetés

Egy gyermekkori álmát valósította meg a tulajdonos, amikor végre megvásárolhatta a pusztulófélben lévő régi Corvairt. Új életet lehelt bele, ám más módszert választott ehhez, mint a legtöbb restaurátor műhely!

 

A legtöbb embernek, aki arra adja a fejét, hogy régi autókkal foglalkozzon, valamilyen gyermekkori becsípődés adja meg az első lökést. Ez globális szinten így van, ráadásul nem csak az OT-s tökéletességre törekvő “roncsmentők” körében.

Történetünk főhőse egy amerikai youtuber, Matt, aki még 12 éves korában szerelmesedett bele egy a környéket járó 1961 Chevrolet Corvair Lakewood 700 kombiba, de értelemszerűen akkoriban nem volt rá pénze, hogy magénak tudhassa a járgányt. Teltek-múltak az évek, Matt közben megnyitotta a saját műhelyét, mely nem egy egyszerű autószerelő létesítmény, hanem kimondottan extrém körülmények között is helytálló átépítésekkel foglalkozik.

hirdetés

Na de mi lett a régi Corvair kombival? 2016-ban, 28 évvel az első találkozás után megint csak emberünk elé sodorta a sors a már pusztulófélben lévő járgányt. Ekkor Matt már nem habozott és gyorsan megvásárolta a roncsot, majd hozzálátott a munkálatokhoz.

Meg akarta menteni az autót, ám értelemszerűen nem a gyári állapotok visszaállítására törekedett. Gondolnánk, hogy ez megkönnyítette a dolgát, de a precíz munkához idő kell, így 5 éven keresztül alakult az Chevrolet, mire elérte mostani állapotát. Na de mi is pontosan ez az állapot?

hirdetés

Lényegében az, ami a Corvair eredeti rendeltetésének teljesen ellent mond. Az egykori 80 lóerős családi kombi ugyanis mára már egy dűnéken ugrató hangosan hörgő vadállat lett. A Morrvair névre keresztelt őrület orrába egy Chevrolet Silverado eredetű 5,3 literes V8-as erőforrás került, mely 350 lóerő feletti teljesítményt továbbít a négy kerékre a Turbo 400 váltóművön keresztül.

A karosszéria emelés mértéke szintén nem elhanyagolható, akár csak a gigantikus Milestar Patagonia abroncsok mérete. De hát kellenek is ezek a finomságok, hiszen a Matt mesterműve nem kívánja az OT vizsgát, hanem azért fiatalodott meg, hogy kalandot és élményt kínáljon a felhasználójának. Meg tudjuk érteni, szép munka!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button