______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bővül a Taycan palettája, egy új variánst mutat be nemsokára a Porsche

hirdetés

Egy új Porsche Taycan variánst jelentette be a Porsche, ám egyelőre nem árulták el, hogy pontosan miről van szó. Egyes elméletek szerint az eddig csak Kínában kapható belépő szintű változat érkezik meg a globális kínálatba.

 

A minap a Porsche egy sejtelmes képpel és egy “új családtag érkezik” kiírással jelentette be, hogy nemsokára egy újabb taggal bővül a Taycan modellcsalád. Ennél pontosabb információt egyelőre nem közöltek a gyáriak, ám már vannak feltételezések, hogy mi lesz a Turbo, a Turbo S és a 4S mellett a negyedik tag a kínálatban.

Az biztos, hogy ez nem a már régóta várt Cross Turismo sportkombi kivitel lesz, hiszen a képen egyértelműen a szedán körvonalai rajzolódnak ki. Az viszont már jóval valószínűbb, hogy az eddig csak Kínában megvásárolható “alap” Taycan kerül bele a globális palettába, mintegy új belépő szintet képezve ezzel.

hirdetés

Ez egyben az egyetlen kizárólag hátul hajtó Taycan kivitel, amivel pár hónappal ezelőtt a drift világrekordot is felállította a gyártó. Ha maradnak az eddig ismert specifikációk, akkor a hátul elhelyezett elektromos motor 408 lóerő leadására lesz képes 414 kilométeres villanyos hatótávval, illetve ezek a számok a Performance Battery Plus csomag megrendelésével 476 lóerőre és 489 kilométerre módosulhatnak.

Mindezek mellett természetesen az ár kérdés sem lesz elhanyagolható, azaz az elektromos Porsche ezzel a húzással megérkezhet a 100 ezer euró alatti árkategóriába is. A jelenlegi legolcsóbb Taycan a 4S, mely 106 ezer eurós kezdő árcédulával rendelkezik.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button