______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bezavarta a Hold a Tesla Autopilot rendszerét

hirdetés

Bár alapvetően jól működik a Tesla Autopilot rendszere a tesztelők többsége szerint, azért szemmel láthatóan akadnak még furcsa félreértések menet közben. Most például a Holdat nézte közlekedési lámpának az egyik amerikai elektromos járgány.

Nagyon sokan nem is gondolnánk, hogy a Hold mennyi mindenre hatással van a földön. Felelős például az apály és a dagály jelenségekért, képes befolyásolni a közérzetünket és bizony úgy tűnik, hogy alkalmas önvezető üzemmódban közlekedő Teslák megtréfálására is.

Legalábbis egy ilyen jelenséget vett videóra egy amerikai felhasználó, akinek az autója Autopilot üzemmódban folyamatosan közlekedési lámpának (sárga jelzésnek) értelmezte az égbolton látszódó holdat, ezért állandóan lelassított magától. Még szerencse, hogy nem holdfogyatkozás közben fellépő “vörös Hold” jelenséget sikerült meglátnia a rendszernek, mert abból akár satufékezés is lehetett volna.

Bár sokak szerint megtévesztő az Autopilot név, a Tesla továbbra is figyelmezteti a felhasználókat, hogy a rendszer kizárólag emberi felügyelet mellett működőképes, azaz senki ne akarjon szunyókálni vagy más szabadidős tevékenységet végezni vezetés közben, mivel az roppant balesetveszélyes. Az égitestekkel és a reklámtáblákkal pedig óvatosan!

hirdetés

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button