______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

22 colos karbonszálas-kompozit felnit is kínál már a Bentley

hirdetés

Bár manapság már nem igazán szokatlan a 20 colos felni sem, azért a drága és könnyű karbonszálas-kompozit megoldások nem annyira elterjedtek még ebben a méretosztályban. Most a Bentley Bentayga lesz az első sorozatgyártású autó, amihez gyárilag kínálnak ilyet is 22 colos méretben.

 

Régen volt az, amikor még 13 vagy 15 colos felnikkel kínálták a legtöbb autót. Jelenleg már ott tartunk, hogy egy Volkswagen Polo is kérhető 17-es “papucsokkal”, a nagyobb modelleknél pedig némi felár ellenében a 20-as szett sem elképzelhetetlen. A 22 colos méret azonban még ma is ritka, pláne karbonszálas-kompozit összetétellel!

A Bentley azonban most pont egy ilyen akcióval kedveskedik a Bentayga vásárlóknak, akik a Mulliner részlegen keresztül rendelhetik meg a különleges felniket, melyek átlagosan darabonként 6 kilóval könnyebbek, mint az alumínium társaik, ami rugózatlan tömegnél igencsak sokat jelent. Mindezek mellett a karonszálas-kompozit anyag merevebb is, azaz a felni nehezebben deformálódik, ezzel stabilabb és biztonságosabb futást is garantál. Nem véletlen, hogy ugyan kisebb méretben, de a szupersportkocsik világában is ezt használják.

hirdetés

A Bentley egyelőre nem tette közzé, hogy mennyibe kerül egy garnitúra, de akiknek szól, azok nem is szoktak igazából összegekről beszélni, csak megrendelik, ami éppen tetszik. Nekünk átlag pór népeknek pedig legyen annyi elég, hogy általában akár 2-3 mindennapi mászkálós járgány is kijön az ilyen exkluzív kiegészítők árából.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button