______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bemutatkozott az új Dacia Sandero és Logan modellcsalád, egyelőre csak dizájn szinten

hirdetés

A Dacia képviselet még előző héten rukkolt elő pár sejtelmes képpel, ami kapcsán sejteni lehetett, hogy készülnek már az új Logan és Sandero generáció leleplezésre. Most ez részben meg is történt, a kinézetükkel már megismerkedhetünk.

 

Tripla, ám egyelőre csonka premierrel jelentkezett a Dacia az előző heti sejtelmes (csupán sziluetteket ábrázoló) beharangozó képek közzététele után. Tényleg a Logan és a Sandero modellcsalád új generációja van érkezőben, ám most még csak a dizájnról rántotta le a leplet a Renault fennhatósága alá tartozó olcsósított márka.

Az már első pillantásra feltűnik, hogy az elődöknél jóval modernebb kinézettel, LED-es lámpákkal és sportosabb kiállással rendelkeznek az újdonságok. Ami viszont ennél is fontosabb, az a technikai háttér, amit hivatalosan csak a hónap végén lepleznek le a gyáriak. Persze a kiszivárgó információknak nem szab gátat egy dátum, így pár érdekes részlet már kiderült az utóbbi hetekben. Ilyen például, hogy most már a Renault CMF-B padlólemezét kapják meg a szóban forgó modellek, ami nem csak variálhatóbb, mint az eddigi alapok, de még a villanyosítást is lehetővé teszi.

hirdetés

Ez nem jelenti azt, hogy mostantól özönleni fognak a tisztán elektromos Dacia modellek, hiszen a technológia még mindig drága ahhoz, hogy a márka által megcélzott közönségnek elfogadható legyen, hibrid és mild hibrid variánsokra viszont lehet számítani szép számban. Ott van például a Clio esetében is használt, 1,6 literes benzines egységen alapuló E-Tech hajtás 50 kilométeres elektromos hatótávval és 140 lóerő körüli teljesítménnyel, ami a pletykák szerint a Logan és a Sandero palettájába is be lesz majd építve.

Természetesen megmaradnak a hagyományos hajtásláncok is, melyek között a benzines kínálatot az 1 literes háromhengeres motor különböző variánsai teszik majd ki, dízel fronton pedig egyedül az 1,5 literes dCi nyert eddig megemlítést 85 lóerős tudással. Ennél pontosabb részletekkel szeptember 29-én, a tényleges premier alkalmával gazdagodhatunk majd.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button