______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Belépő szinttel bővül az elektromos Porsche Taycan paletta

hirdetés

A Porsche elektromos piacra belépése az elmúlt év egyik legnagyobb dobása volt. A Taycan ugyanis egy minden tekintetben kiváló villanyos gépezet. Na jó, az ára igen borsos, ezen faragnak majd a gyáriak a későbbiekben.

 

Az elektromos autózás mérföldkövének számított, amikor tavaly a Porsche is beszállt a villanyos járgányok szerelmeseiért vívott harcba. Ráadásul nem is akárhogyan tették ezt meg a németek, a Taycan ugyanis hangtalanul, de meg tudott maradni igazi Porsche modellnek. Úgy erős, hogy közben a hatótáv is elfogadható, összkerekes létére játékos és  benne van a prémium érzet. Éppen ahogy annak lennie kell!

Természetesen nem egy olcsóságról beszélünk (sose volt az egy Porsche), ám aki sokallja a jelenlegi 35 milliós induló árat, amit a 4S kivitelért kérnek el (ezen felül van még a Turbo és a Turbo S), annak jó hír lehet, hogy egy olcsóbb kivitel is érkezik a következő egy éven belül.

hirdetés

Ezt maga Dr. Michael Steiner, a márka fejlesztési igazgatója árulta el, így kezelhetjük ténynek a feltételezést nyugodtan. ” Lesz egy kizárólag a hátsó kerekeket hajtó Taycan változat is a jelenleginél kisebb akkumulátor csomaggal a jó ár-érték arány érdekében. Ez nem csak azoknak lehet alternatíva, akik érzékenyek az árazásra, hanem azoknak is, akiknek nincs szüksége mind a két tengely hajtására”- mondta Steiner.

Azt is megtudhattuk, hogy ez a belépő modell először Kínában kerül majd a kereskedésekbe, de természetesen egy globális modellről van szó, így az elkövetkező 12 hónapban hozzánk is megérkezhet az egyelőre ismeretlen hatótávval és teljesítménnyel rendelkező variáns.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button