______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Autóból szimulátor? Miért is ne?

hirdetés

Amerikába egy lelkes szimulátoros eltökélte, hogy igazi autóból épít magának egy profi otthoni gépet. Már csak egy jó kis donorra várt, ami meg is érkezett egy 2005-ös Mini Cooper S képében.

 

Brent Cheney, egy amerikai srác, aki nem mellesleg ugyanúgy rajong az autókért, mint a szimulátorokért. Ezért is határozta el, hogy összehozza a kettőt és egy igazi járgányból épít magának otthonra egy komolyabb játékállomást.

Az első feladat az alap beszerzése volt, egyben ez emésztette fel a legtöbb időt is a projektből. Teljes áron ugyanis nem akart autót venni Brent (fölösleges is lett volna, hiszen úgyis szétszedi), így meg kellett várnia, míg szembe jön egy jó vétel. Ez meg is történt, amikor rátalált egy motorhibás 2005-ös Mini Cooper S-re, melyet potom 1000 dollárért meg tudott vásárolni.

hirdetés

Haza érkezve jött a feladat nagyobb része: az összes folyadékot és fölösleges alkatrészt el kellett távolítani az alanyból, majd fel is kellett darabolni azt. Miért? Mert hiába Mini, sehogy sem fért be a lakásba.

Na szóval bent voltak a darabok, kezdődhetett az összeszerelés. A részegységeket Brent fa tartókkal és fém illesztésekkel rögzítette egymáshoz, majd nekilátott a hardverek kiépítésének. A szélvédő helyére egy gigantikus Samsung monitor került, az eredeti műszerfalba pedig bekerültek a szimulátor kormány és pedál részegységei. Ezek után el kellett helyezni az erős gamer PC-t is, ami kihajtja az egész rendszert. Egyértelmű volt erre a célra az üres motortér, ugyanis a Mini előző életében is itt lakozott az igazi erő és ez most sem lesz másként.

hirdetés

A rendszer tehát összeállt, az alkotó pedig megpihent hogy összeszámolja a rászánt időt és pénzt. Az eredmény? Az építés maga (a pihenőket és a jegeltetést nem számolva) hat hetet vett igénybe, míg a projekt a donor autót is beleszámolva nagyjából 6500 dollárt, azaz valamivel több mint 2 millió forintot emésztett fel.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button