______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Beárazták Európában a DS új zászlóshajóját

hirdetés

Franciaországban beárazta a Citroen a DS 9 luxuslimuzint, ami nem meglepő módon nem a könnyen megfizethető árkategóriában kel versenyre a vásárlók kegyeiért. Akár 30 millió forintot is kifizethet az, aki a legdrágább változatot nézi ki magának!

 

Ismét kapható nagyméretű francia limuzin, miután a Citroen prémium márkája bemutatta a DS 9 zászlóshajóját. Az egyedi megjelenéssel ellátott méretes négyajtós most megkapta az első európai árlistáját is, azaz Franciaországban már elkezdhetik feltörni a malacperselyt azok, akik szeretnék kipróbálni a luxust hazai körítéssel.

Kiderült, hogy bizony méretesnek kell lennie annak a bizonyos perselynek, a DS 9 ugyanis értelemszerűen nem az átlag Citroen vásárló autója lesz, még a legvisszafogottabb változatért is 47 ezer eurót, azaz nagyjából 17 millió forintot kell otthagyni a kasszánál.

hirdetés

Értelemszerűen a hibridek ennél drágábbak, az E-TENSE 225 néven megjelölt benzin-elektromos variáns már 54 ezer euróba, azaz majdnem 20 millió forintba kerül a francia kereskedésekben, a csúcsnak számító E-TENSE 360 4X4 pedig már 80 ezer eurót, azaz 30 millió forintot kóstál alsó hangon! Külön hangsúlyozandó, hogy ezek a francia árak, mire hozzánk elér az új csúcsmodell, ezeknél valamivel hangsúlyosabb összegekről beszélhetünk az adók és az egyéb költségek miatt.

Na de mit kapunk ennyi pénzért? A legkomolyabb hibrid megvásárlása esetén például két elektromos motort (tengelyenként egyet) és egy benzines egységet, melyek összteljesítménye 360 lóerő. Persze, a teljesítmény nem minden, így technikai és kényelmi extrákat is kínál szép számban a gyártó. Van például adaptív lengéscsillapítás, táblákat is felismerő intelligens tempomat és minden irányba figyelő aktív balesetmegelőző rendszer. Az ergonómiáról az átlagon felüli hangszigetelés és a Nappa bőrözés gondoskodik, a hátsó ülések pedig nem csak hűtenek és fűtenek, hanem masszázs funkcióval is el vannak látva.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button