Autós Hírek

Az új Astra elég menőnek tűnik!

Az Astra hatodik generációját hamarosan bemutatják, s az Opel elérkezettnek látta az időt, hogy pár részletfotót szivárogtasson, amelyekből kitűnik, mennyire radikálisan definiálják újra a kicsit beszürkült, tömegtermék Astrát.

Der neue 2021 Opel Astra

Az L Astra immáron a Stellantissal közös, EMP2 (Efficient Modular Platform 2) padlólemezre épül, csakúgy, mint a Grandland X és természetesen a Vizor nevű új Opel-arcot kapja, melyet a széles maszk és az ultrakeskeny IntelliLux LED-fényszóró ural. Érdemes megfigyelni a képeken nagyon finom és minimális illesztési hézagokat, kíváncsiak vagyunk, vajon a szériapéldányoknál is tudja-e tartani ezt a minőséget a gyártó, főleg most, hogy az egész gyártást Rüsselsheimbe költöztették (a brit Ellesmere Port és a lengyel Gliwice helyett). Az EMP-platformról árulkodik amúgy a jellegzetes géptető-vonal is, amely a sárvédőív tetején fut körbe.

Der neue 2021 Opel Astra

A szögletes, határozott vonalú formaterv odabent is tetten érhető, a sofőr látómezejét – egészen a középkonzol vonaláig – a Pure Panel nevű kettős kijelző uralja, amelyet – hál’Istennek – egy fizikai gombokat is tartalmazó klímapanel egészít ki. Így az Opel nem követte el azt a hibát, hogy erőből próbálja meg integrálni a létező összes kényelmi funkciót az érintőképernyőre, szembemenve akár a vezetésbiztonsággal, akár a felhasználó kényelmével. A két képernyő ívesen fut, annyi látszik, hogy nem sikerült egy plexi vagy érintésérzékeny felület alá integrálni őket, így a törés a kettő között szemmel látható. Bár akár még azt is mondhatnánk, hogy illik a koncepcióba.

Der neue 2021 Opel Astra

Az új L Astra elsőként plug-in hibrid verziókban érkezik a német piacra: a már jól ismert 180 lóerős, 1,6-os turbómotort 109 lóerős villanymotor egészíti ki, amelyek együttes teljesítménye elsőkerékhajtású változatban 224 lóerő, összkerékhajtásúként megközelítőleg 300 lóerő lesz majd, utóbbi adja alapját majd az OPC-változatnak is.

Der neue 2021 Opel Astra

Természetesen megkapja a Corsa háromhengeres 1,2-es turbómotorjait is, ezek 110 illetve 130 lóerősek lesznek, ahogyan marad még egy 102 lóerős 1,5-ös HDi turbódízel-alternatíva is. Az igazi nagy ugrás azonban a több mint 400 kilométeres maximális hatótávot ígérő elektromos változat lesz.

Der neue 2021 Opel Astra
Címkék
Olvass tovább..

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button