______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Autót is forgalmaz már Európában a kínai BYD

hirdetés

A BYD buszos és teherautós berkekben ismerősnek csenghet, hiszen a kínai giga cégnek többek között nálunk is van egy üzeme. Most viszont személygépjárművek terén is megvetette a lábát Európában a márka.

 

Kína egyik legnagyobb járműgyártója a BYD, mely buszokkal és teherautókkal már évek óta jelen van az európai piacon is. Annyira, hogy többek között nálunk Komáromban is van egy elektromos személy- és teherszállítókat gyártó üzem.

Természetesen mint minden nagy márka, így a BYD is terjeszkedésben gondolkodik, aminek köszönhetően már személyautót is kínálnak Európában. Egyelőre csak egyet és csakis Norvégiában, de első lépésnek ez is megteszi.

hirdetés

Egészen pontosan a Tang EV600 elektromos SUV vált elérhetővé, melynek 82 kWh-s akkumulátor csomagja akár 520 kilométeres hatótávot is lehetővé tesz, ráadásul a teljesítménnyel sem adódhatnak különösebb gondok a 245 lóerős elektromotornak köszönhetően.

A gyártó a későbbiekben tovább bővítené az itteni kínálatát, első lépcsőben kisáruszállítókkal elektromos és hagyományos kivitelben egyaránt.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button