______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Autósmozi és a vallás? A koronavírus ezt is elintézte!

hirdetés

Ahogy terjed a világban a koronavírus járvány, úgy szigorodnak a biztonsági intézkedések is. Ennek köszönhető, hogy most már autósmoziban is lehet miséztetni!

 

Németországban egészen különös módját választották a miséztetésnek az egyház vezetői. Még javában tombol a koronavírus járvány, így nem lehet tömegeket egymásnak ereszteni, viszont közeleg Húsvét, aminek a kereszténység számára fontos része az istentisztelet is. Mit lehet tenni? Itt egy parádés példa!

Düsseldorfban ugyanis kihirdették, hogy a helyi autósmozi pénteken, vasárnap és hétfőn rögtönzött szabadtéri templommá alakul át. Lesz emelvény és oltár is, ám a hívők az autójukból a rádión keresztül hallgathatják az eseményeket. A szokatlan misékre az interneten lehet jelentkezni díjmentesen, az előjegyzésre pedig azért van szükség, mert csak 500 autó fér be a moziba.

hirdetés

Természetesen a jegyek ellenőrzése is érintésmentesen zajlik le, azt a szélvédő mögé helyezve lehet majd behajtani az istentiszteletre kocsival. Példás a kezdeményezés, viszont az “álljunk fel testvéreim”, illetve a “köszöntsük egymást a béke jelével” igen bajosan oldható meg ezzel a módszerrel. Bár jobban belegondolva az első probléma egy lowriderrel könnyen letudható, míg a második visszapillantó összeérintéssel is helyettesíthető…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button