______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Autós gyerekülések a kategória tetejéről

hirdetés

A Cybex nemrég gyakorlatilag tarolt az ADAC tesztjén az autós gyereküléseivel, most pedig máris itt is van legújabb G, azaz Gold modellcsalád is.

 

A Cybex nem aprózza el a dolgokat, ha biztonságos autós gyerekülésről van szó, hiszen a termékeik rendszeresen teljesítenek kiugróan az olyan próbákon is, mint például az ADAC által lebonyolított tesztelési metódus. Idén októberben két kategóriagyőzelmet is sikerült bezsebelniuk a szóban forgó teszteken.

A Base T bázistalpra szerelt Cloud T i-Size abszolút elsőséget szerzett a kategóriájában. Ez egy születéstől akár 24 hónapos korig alkalmazható ülés, melynek anyaga kiváló légáteresztő-képességgel bír, így a gyermek hosszabb utakon is optimális kényelemben utazhat.

hirdetés

A Sirona T i-Size modell szintén a könnyen beszerelhető, de roppant stabil Base T bázistalpra telepíthető, az ADAC szerint pedig ez a legjobb alternatíva a 0-4 éves korosztály számára. Ennél a hátrafelé néző megoldásnál a döntéshozók díjazták, hogy kialakításából adódóan baleset bekövetkeztekor csökkenti a fej- és nyaksérülés kockázatát és 50 százalékkal komolyabb védelmet biztosít, mint a piacon kapható átlagos ülések. Mindezek mellett még kényelmi szempontból kiemelendő, hogy a talpon az ülés 360 fokban forgatható, így könnyebb a gyermekek beültetése és kiemelése is.

Solution T i-Fix modell a 3-12 éves korosztályban számít a legjobbnak. A magassága és szélessége is állítható, illetve a fejtámla dőlésszöge is szabályozható, így megfelelő beállítással nem csak a gyerekek kényelme biztosítható, hanem a biztonság is érezhetően növelhető.

hirdetés

Most ezekhez a díjnyertes ülésekhez csatlakozott a legújabb Gold modellcsalád, melynek a Cloud G i-Size, a Sirona G i-Size és a Solution G i-Fix a tagja. Ezek közül a Solution G a már korábbi ADAC tesztgyőztes ülés átdizájnolt verziója, a Cloud G és a Sirona G pedig az új Base G isofixes bázistalpra szerelhető megoldás. Az utóbbi kettő ülésnél fontos, hogy a bázistalp mindkét esetben teljesen azonos, azaz amennyiben a gyerek kinövi a 24 hónapos korig használható és csupán 3,9 kilós önsúllyal rendelkező Cloud G i-Size modellt, már csak a nagyobb, négy éves korig használható Sirona G i-Size ülést kell megvenni, magát a talpat nem.

A Cloud G i-Size esetében kiemelendő, hogy a bázistalpon 180 fokban forgatható és gyorskioldóval is rendelkezik, így pillanatok alatt kényelmesen kiemelhető az autóból és például repülőgépre is felvihető, ráadásul az övek segítségével az uticélhoz érkezve mondjuk a bérelt kocsiban is biztonságosan elhelyezhető. Hasznos az újszülött szűkítő kialakítás is, melynek köszönhetően akár 40 centis babák is biztonságosan szállíthatók vele, illetve később a 14 különböző pozícióban rögzíthető fejtámla segít követni a csöppség növekedését.

A Sirona G i-Size már 360 fokos forgatómechanizmussal rendelkezik, az ülésen elhelyezett szellőzőnyílások pedig kiváló komfortérzetet biztosítanak. A speciális övvezető garantálja a könnyed elhelyezést, hiszen nem kell félnünk attól, hogy mondjuk a gyereket rárakjuk az ülésbe lógó övre, amit aztán körülményesen vadászhatunk ki alóla. Nem mehetünk el szó nélkül az áramvonalas, beépített oldalirányú ütközés elleni védelem mellett sem, mely az energiaelnyelő vázszerkezettel és a speciálisan kialakított fejtámlával kombinálva fokozott védelmet nyújt a maximális biztonság érdekében.

Felkeltették a figyelmed ezek a termékek? Akkor most van egy jó hírünk, ugyanis akár meg is nyerheted őket! Nem kell mást tenned, mint egy kommentben válaszolni a Facebook oldalunkon megtalálható videóban feltett kérdésre és várni a sorsolásra, ahol a te nevedet is kidobhatja a gép! Ne hagyd ki a lehetőséget, hiszen nincs nagyobb kincs egy kisgyermeknél, aki megérdemli a maximális védelmet!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button