______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Áttörést ígér az elektromos autózás terén a lítiumion-akkumulátor megalkotója

hirdetés

John Goodenough professzor, a lítiumion-akkumulátor feltalálója jelentette be, hogy a csapata ígéretes eredményeket ért el az akkumulátorok új generációjának tesztelésével. Egy csapásra megoldódhat az elektromos autók jelenlegi összes problémája.

 

John Goodenough professzor idén tölti a 97. életévét, de tudós csapatával még mindig aktívan dolgozik. Ő az, aki megalkotta a jelenleg széleskörben használt lítiumion-akkumulátort (ezért természetesen Nobel-díjat is kapott), illetve szintén ő, aki most nagyon úgy tűnik, hogy megoldást talált az elektromos autók összes létező jelenlegi kompromisszumára.

John ugyanis azt nyilatkozta, hogy ígéretesen halad az akkumulátorok új generációjának a tesztelése. Ez az úgynevezett nátrium-üveg technológia, mely az eredmények szerint minden hibáját javítja a mostani lítiumionos megoldásnak.

hirdetés

A professzor egészen pontosan azt állítja, hogy hihetetlen mértékű energiát képes eltárolni, viszont alig néhány perc alatt teljesen fel is tölthető. Mindezek mellett az sem elhanyagolható tény, hogy mivel a nátrium és üveg is nagy számban fordul elő a környezetünkben, ezért olcsó a megalkotása is, míg a lítium lelőhelyek erősen kimerülőben vannak. Azt is hozzátette, hogy mivel a technológia rövid időn belül késznek lesz mondható, már csak az akkumulátor gyártókon múlik, hogy mikor kezdik el széles körben alkalmazni azt.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button