______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Amikor az anyagi kár nem számít

hirdetés

Vannak olyan helyzetek, amikor nem számít az, hogy esetleg megsérül a járművünk, ha azzal életeket menthetünk meg. Ezzel szembesült a minap egy amerikai kamionos is, amikor a csúszós nedves aszfalton nem tudott volna hirtelen megállni a teherautójával. Gyorsan döntött, de ami ennél is fontosabb, hogy jól!

 

Az élet néha hoz olyan helyzeteket, amikor nincs jobb választás, mint az anyagi kár okozása. Miért? Mert így még mindig jobb a helyzet, mintha életek mennének tönkre egy rossz döntés miatt. Ezzel kellett szembesülnie nem is olyan régen egy amerikai kamionosnak, aki előtt az esővel áztatott autópályán hirtelen majdnem teljesen megállt a forgalom.

Az alap szituációt ugyebár vitathatatlanul a gyorshajtás és a követési távolság hiánya okozta, hiszen ha nem tud időben megállni egy kamion (vagy bármilyen jármű) vészhelyzet esetén, akkor nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedik. Emberünk márpedig szemmel láthatóan nem tudott volna teljesen lelassítani, hiszen a vizes aszfalton nehezebb megfogni a szerelvényt, ráadásul a saját elmondása szerint folyékony volt a szállítmánya is, ami az első fékezés után “beleng” és így további tolóhatást fejt ki fékezés közben.

hirdetés

Ok, a hiba megtörtént, viszont ekkor nem mindegy, hogy miként reagálja azt le az ember. Sofőrünk gyorsan mérlegelte, hogy megállni esélytelen, a leállósávban áll egy másik autó, így nem volt más választás, mint felhajtani a padkán keresztül a füves területre, majd azon óvatosan átgurulva visszatérni az útra. Ezzel könnyen megtörhetett volna a kamion (a videó leírása szerint még ez sem történt meg), de ez most nem számít, mivel így mindenki sérülés nélkül úszta meg az esetet. A sofőr, aki már 1997 óta rója kamionnal Amerika útjait annyit tett hozzá, hogy “ez így sokkal olcsóbb, mint megölni bárkit vagy esetleg magam”.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button