______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

AMG vezér váltja Andy Palmert az Aston Martin vezetői székében

hirdetés

Az amúgy is nehéz helyzetben lévő Aston Martin rengeteget vesztett a koronavírus járvány miatt is. Ez már így túl sok volt a cégnek, távozik Andy Palmer vezérigazgató, a helyére pedig Tobias Moers, az eddigi AMG vezér kerül.

 

Az Aston Martin évek óta mondhatni stagnál a piacon, a megváltást pedig a DBX szabadidő járgány bevezetésétől várta a nagy nevű és múltú márka. A terv hibátlan volt, hiszen a Porsche, a Bentley és a Lamborghini is rengeteget nyert az SUV vonatra felszállásból, viszont az időzítés rendkívül balszerencsésnek bizonyult a közelmúlt folyamatainak ismeretében.

Az amúgy is nehéz helyzetben lévő Aston Martin ugyanis komoly mértékben érezte meg a koronavírus járvány által kialakult folyamatokat, aminek eredményeképpen péntekre lényegében bezuhantak a cég részvényei. Ennek legfőbb oka, hogy a 2020-as év első negyedében csupán 578 darab autót sikerült értékesíteni, ami 45 százalékos visszaesés a 2019-es adatokhoz mérten. Persze, más gyártó is tapasztalt hasonló mértékű, sőt nagyobb visszaesést is, csak hogy ilyenkor nem mindegy, hogy milyen stabil lábakon áll egy bizonyos márka.

hirdetés

Az Aston Martin esetében akkora traumát jelentett ez a folyamat, hogy a márka piaci értéke pillanatok alatt a töredékére zuhant, egészen pontosan az egykori 4,87 milliárd dollárról 539 millió dollárra, ami az eddig kitartó befektetőket is már további meghátrálásra készteti. A veszély tehát valós, így gyorsan reagálnia is kellett a márkának.

Természetesen egy ilyen drasztikus zuhanás már személyi kérdéseket is érint, így Andy Palmer vezérigazgatónak is távoznia kell a pozíciójából, a helyére az eddigi AMG vezér, Tobias Moers érkezik majd. Palmer 2014 óta volt az Aston Martin első embere míg Moers 2013 végétől igazgatta a Mercedes-AMG útját látványos eredményekkel.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button