Autós Hírek

Amerikába költözik a De Tomaso, itt készül majd a P72 sportkocsi is 2022-től

Bár erős európai gyökerekkel rendelkezik, a nemrég felélesztett De Tomaso márka vezetősége mégis úgy döntött, hogy Amerikába helyezi át a fő működési területét. 

Az egykoron neves olasz sportkocsi márka, a De Tomaso felélesztése már hosszú évek óta tart, ám az igazi lendületet a 2014-es tulajdonosváltás adta meg. A kínai Ideal Team Ventures ekkor szerezte meg a tulajdonjogokat és azonnal meg is kezdődött annak a P72 sportkocsinak a fejlesztése, melyet tavaly láthatott először a nagyközönség a Goodwood Festival of Speed keretei között.

Most további mozgolódások figyelhetők meg a márka környékén, egészen pontosan bejelentette a cég vezetősége, hogy Amerikába helyezik át a De Tomaso főhadiszállását, illetve ugyancsak a tengerentúlon veszi majd kezdetét 2022 végén a P72 gyártása is. Pontos helyszíneket nem jelölt még meg a gyártó, csak azt árulták el, hogy jelenleg több állammal is folynak tárgyalások központ, illetve gyáralapítási célzattal.

A De Tomaso P72 egy karbonszálas monocoque vázra felépülő igazi egzotikus sportkocsi lesz, melynek hajtásáról egy Ford eredetű V8-as kompresszoros benzines egység gondoskodik majd nagyjából 700 lóerős teljesítménnyel 825 Nm nyomaték mellett. Összesen 72 darabot készítenek el belőle a gyáriak, aminek köszönhetően igencsak borsos, 750 ezer dolláros kezdő árcédulára számíthatnak az igencsak tehetős vásárlók.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button