Autós Hírek

Alig vették fel, máris adatokat lopott a Teslától

Újabb adatlopási eset került napvilágra a Teslával kapcsolatban. Most egy frissen felvett alkalmazott csempészett ki fontos adatokat az amerikai gyártó állítása szerint.

 

Ismét adatokat akartak, sőt tudtak eltulajdonítani a Teslától. Külső behatolás? Dehogy! Csupán nagyon úgy néz ki, hogy rossz embert alkalmaztak az amerikaiak a szoftverfejlesztési részlegre.

A most kiderült információk szerint ugyanis még tavaly december végén egy bizonyos Alex Khatilov érkezett a Tesla szóban forgó részlegére, aki nem várt túl sokat a céghez kerülése után azzal, hogy bizalmas adatokat csempésszen ki onnan. Egészen pontosan a helye elfoglalása után három nappal már el is kezdte az akciót a gyáriak feltételezése szerint.

Khalitov a bizalmas információkat a saját Dropbox fiókjára töltötte fel. Nem is fogta vissza magát, a kivizsgálók a jelszava megkaparintása után több ezernyi szigorúan titkos scriptet és adatot találtak meg a fiókban. Ezek mindegyike olyan információ ráadásul, melyekhez ugyan Khalitovnak hozzáférése volt a belső hálózatban, de a munkaköréhez nem kötődött egyik sem.

A nyomozás eredményeként a Tesla beperelte Khatilovot szerződésszegés, valamint két üzleti titok megsértése miatt. Jelenleg ott tart a dolog, hogy próbálják felderíteni, hogy ki férhetett hozzá a kiszivárogtatott információkhoz, illetve nagy mértékű kártérítést is kifizettetnének a túlbuzgó munkatárssal. Ez nem lesz egy kis összeg, így az, hogy az ügyvédi díjakat és a nyomozás költségét is vele akarják megtéríteni, lényegében már nem oszt és nem is szoroz igazán….

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button