______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Alig vették fel, máris adatokat lopott a Teslától

hirdetés

Újabb adatlopási eset került napvilágra a Teslával kapcsolatban. Most egy frissen felvett alkalmazott csempészett ki fontos adatokat az amerikai gyártó állítása szerint.

 

Ismét adatokat akartak, sőt tudtak eltulajdonítani a Teslától. Külső behatolás? Dehogy! Csupán nagyon úgy néz ki, hogy rossz embert alkalmaztak az amerikaiak a szoftverfejlesztési részlegre.

A most kiderült információk szerint ugyanis még tavaly december végén egy bizonyos Alex Khatilov érkezett a Tesla szóban forgó részlegére, aki nem várt túl sokat a céghez kerülése után azzal, hogy bizalmas adatokat csempésszen ki onnan. Egészen pontosan a helye elfoglalása után három nappal már el is kezdte az akciót a gyáriak feltételezése szerint.

hirdetés

Khalitov a bizalmas információkat a saját Dropbox fiókjára töltötte fel. Nem is fogta vissza magát, a kivizsgálók a jelszava megkaparintása után több ezernyi szigorúan titkos scriptet és adatot találtak meg a fiókban. Ezek mindegyike olyan információ ráadásul, melyekhez ugyan Khalitovnak hozzáférése volt a belső hálózatban, de a munkaköréhez nem kötődött egyik sem.

A nyomozás eredményeként a Tesla beperelte Khatilovot szerződésszegés, valamint két üzleti titok megsértése miatt. Jelenleg ott tart a dolog, hogy próbálják felderíteni, hogy ki férhetett hozzá a kiszivárogtatott információkhoz, illetve nagy mértékű kártérítést is kifizettetnének a túlbuzgó munkatárssal. Ez nem lesz egy kis összeg, így az, hogy az ügyvédi díjakat és a nyomozás költségét is vele akarják megtéríteni, lényegében már nem oszt és nem is szoroz igazán….

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button