______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Alig szoktuk meg, máris eltűnhet az EQ elnevezés a Mercedes palettájából

hirdetés

A Mercedes az elektromos paletta felépítéséhez hozta létre az EQ márkanevet. Belső informátorok szerint azonban a jövőben nem lesz már szükség rá, így már jövőre elkezdődhet szépen lassan a megjelölés elhagyása.

 

A Mercedes az elektromos autói számára hozta létre pár évvel ezelőtt az EQ márkanevet, melyet el is kezdtek szépen lassan modellekkel feltölteni. Ez a folyamat azonban visszafordulhat a jövőben, legalábbis néhány belsős informátor szerint.

A Reuters birtokába került információk szerint ugyanis a Mercedes a jövőre érkező következő generációs villanyos autókkal ráfordul arra a célkitűzésére, hogy teljesen elektromos márkává váljon. Ez annyit tesz, hogy évről évre nagyobb hangsúlyt kapnak az elektromos hajtások, míg a belsőégésű motorok szépen lassan háttérbe kerülnek.

hirdetés

Emiatt történik majd meg a most kiszivárgott információk szerint, hogy már jövőre elkezdik a gyáriak elhagyni az EQ megjelöléseket és simán az anyamárka palettájába teszik be az autókat. Miért? Mert a tervek szerint úgyis az elektromos járgányok adják ki majd pár év múlva az egész kínálatot, így fölösleges elkülöníteni őket bárhonnan is.

A Mercedes újgenerációs elektromos modelljei először a kompakt kategóriában jelennek majd meg, így valószínű, hogy simán A osztály és C osztály elnevezéssel találkozhatunk majd velük. Természetesen addig, amíg vannak belsőégésű motoros alternatívák is, addig valószínűleg “e” betűs megjelöléssel, majd az évtized végétől már ez az elkülönítés is értelmét veszti.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button