Autós Hírek

250 lóerővel több, 2 ajtóval kevesebb

Ha Mansory, akkor bizony általában nem éppen a visszafogott átalakítások jutnak az ember eszébe. Most sem kellett csalódnunk a srácokban, a Lamborghini Urus alapvető módon változott meg, mire Ventus Coupe Evo C lett belőle.

 

A Mansory a világ egyik leghíresebb tuningműhelye. A srácok méregdrága kocsikat vadítanak meg, a szó szoros értelmében. A célközönségük nem a letisztult dizájn szerelmeseiből alakult ki, azaz igencsak megosztó munkákról van szó.

Most egy olyan projektet mutattak be, melynek az alapja a Lamborghini Urus. Természetesen azonnal befigyel az új lökhárító, az átalakított hűtőrács, az agresszív géptető de még a kerékjárati ívek sem maradtak érintetlenül. Annyi a domborulat, él és vágás így az autón, hogy azt meglátva még egy topográfus is azonnal elsírja magát.

Ami még ennél is fontosabb, hogy a Mansory eltüntette a hátsó ajtókat, így lényegében kétajtós kupét varázsolva a Lamborghini SUV-ból. Persze, nem csak annyi történt, hogy lefalazták az egészet, hanem mintegy 20 centit hátrébb rakták a B oszlopot a jobb arányok érdekében, ezzel alaposan megnövelve az első ajtók méretét is. A belső térben a kék bőrözés dominál, ami meglepően jól harmonizál a fekete elemekkel is.

Természetesen nem csak a dizájnt vette kezelésbe a Mansory, hanem a 4 literes V8-ashoz is hozzá nyúltak egy picit. Egy kis újrahangolás után egyből 900 lóerőt képes leadni az erőforrás, amihez 1100 Nm nyomaték is hozzá tartozik. Ez mire elég? Arra, hogy a méretes SUV most már 2,9 másodperc alatt teljesíti a 100-as sprintet, a végsebessége pedig 323 kilométeres óránkénti tempóban van meghatározva.

Az átalakítás ára nem ismert, de természetesen csillagászati összegre érdemes gondolni, már csak annak fényében is, hogy összesen nyolc példány erejéig készíti el a Mansory a drasztikus átalakítást.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button