______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Alig mutatkozott be, máris dizájn díjat nyert a Lotus Evija

hirdetés

Hivatalosan még meg sem kezdődött az első példányok kiszállítása, máris besöpört egy nemzetközi elismerést a Lotus elektromos szupersportkocsija.

 

Sokszor volt már szó a Lotus következő nagy dobásáról, az Evija elektromos szupersportkocsiról, azt viszont kevesen gondoltuk volna, hogy a különleges járgány még az előtt be fog zsebelni egy nívós elismerést, mielőtt akár egy darabot is lehetne belőle látni az utcán. Mert bizony a megrendelők kiszolgálása még meg sem kezdődött, máris nemzetközi dizájn elismerést kapott az autó.

Az IDA (International Design Awards) egyik kategóriáját nyerte meg az autó, egészen pontosan a “világ legszebb prémium zöld (hivatalosan fenntartható, de ez félreérthető megfogalmazás jelen esetben) autója” címről van szó a termék dizájn kategórián belül.

hirdetés

Az Evija kiszállítások a koronavírus helyzet miatt csúsznak, az eredeti tervek szerint az első vásárlói példány valamikor 2021 közepe felé készül majd el. A szupersportkocsi meghajtásáról négy elektromos erőforrás gondoskodik, melyek összteljesítménye akár 2000 lóerő is lehet választott üzemmódtól függően, visszafogott felhasználás mellett pedig 400 kilométert is el lehet majd egy töltéssel autózni a gyári ígéretek szerint.

 

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button