______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Akkumulátor hiba miatt állították le az elektromos Ford F-150 gyártását

hirdetés

A Ford egy rutinellenőrzéskor jött rá arra, hogy baj lehet az F-150 Lightning akkumulátor csomagjával. Le is állították a gyártást, amíg nem javítják ki a hibát.

 

Egy elektromos autó talán legfontosabb eleme az akkumulátor csomag, melyből az elektromotor az energiát szerzi a működéshez. Ezért, az elektromos gyártók rutinellenőrzésekkel felügyelik a csomagok minőségét, hogy ne legyen baj a későbbiekben. A Ford most egy ilyen ellenőrzéskor talált hibát a rendszerben.

Azt nem fejtette ki bővebben a gyártó, hogy pontosan milyen hibára bukkantak, de a helyzet komolyságát mutatja, hogy az F-150 Lightning gyártását azonnal leállították, míg meg nem születik a megoldás a problémára. A helyzet különlegessége még, hogy ezzel együtt a gyártó az értékesítést nem függesztette fel, azaz a kereskedések továbbra is felveszik a megrendeléseket, ami a későbbiekben komoly várólistát eredményezhet, ha a gyártást nem sikerül pár napon belül újra elindítani.

hirdetés

A Ford azonban hangsúlyozza, hogy akik már megkapták az autójukat, azoknak nem kell aggódniuk, ugyanis az akkumulátorral kapcsolatos probléma kimondottan friss jelenség a gyártási tételek között, így hibás autó nem kerülhetett még forgalomba.

forrás: Motor Authority

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button