______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Volkswagen leváltja a vezető formatervezőjét

hirdetés

Jozef Kaban volt eddig a Volkswagen vezető formatervezője, de ez most változik a legújabb híresztelések szerint. Az ID modellek formavilágával nem igazán elégedett a márka vezetősége, így inkább Andreas Mindtre bízzák a továbbiakban a munkát.

 

Jozef Kaban-ról korábban már sokat írtunk mi is, így valószínűleg nem kell bemutatni senkinek sem a munkásságát. Legyen elég annyi, hogy sok márkánál végzett eddig kiváló munkát a szlovák zseni, legutóbb pedig 2020-ban a Volkswagen kérte fel az ID modellcsalád kidolgozására. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy pont ebbe tört bele a mester bicskája, legalábbis az Automobilwoche jelentése szerint.

A német lap értesülései szerint ugyanis a márka vezetősége nagyon nincs megelégedve az eddig felmutatottakkal, az ID. LIFE koncepció és az ebből kialakult ID.2 városi kisautó pedig egyszerűen elfogadhatatlan szerintük. Éppen ezért, a gyártó február elejétől meneszti pozíciójából Kabant, helyette pedig azt az Andreas Mindtet bízza meg a feladattal, aki eddig a Bentley formai útját igazgatta.

hirdetés

Mindt feladata nem csak az lesz, hogy a későbbi ID-ket megrajzolja, hanem a hírek szerint a gyártó kukázza a már említett ID.2 modellt is, azaz azt is az alapoktól kell újra alkotnia az új vezetőnek. Ezzel természetesen megüresedett egy pozíció a Bentley élén is, de nem sokáig. A feladatokat ugyanis Tobias Sühlmann veszi majd át a jövőben.

Fontos azonban, hogy a forrás szerint a Volkswagen-csoport nem válik meg véglegesen Kaban-tól, hanem új pozíciót keresnek neki, ám erről pontosabb részleteket még nem osztottak meg.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button