Autós Hírek

Értelmetlenné válik a sebesség korlátozása az autópályán?

Volker Wissing német közlekedési miniszter a helyi médiának beszélt arról, hogy milyen változásokat hozhat az elektromos autók terjedése. Szerinte a jövőben értelmetlenné válik a sebességkorlátozás az autópályákon, de mindezek ellenére további bővítésekre lesz szükség ezen útszakaszok tekintetében.

 

Az elektromos autózás nem csak magát az autóipart alakítja át, hanem bizony a felhasználói szokások is alapvetően megváltoznak az utakon, amibe beletartozik maga a forgalom ritmusa is. Legalábbis Volker Wissing szerint, aki nem más, mint Németország közlekedési minisztere.

Wissing a német médiának adott interjújában emelte ki, hogy ugyan mostanság megint előtérbe került a sebesség szabályozásának a kérdése az autópályán, de pontosan az elektromos autók elterjedése miatt ő nem merülne el jobban a témában. Miért? Mert értelmetlen vita.

“A kiugró energiaárak már most arra késztetik az embereket, hogy jóval lassabban vezessenek. A jövőben az elektromos autókkal ez pedig állandósulni fog. Nem fog senki gyorsan vezetni, mert félteni fogják az akkumulátort és az általa biztosított hatótávot”- hangzott a miniszter állásfoglalása.

Volker Wissing azt is hozzátette, hogy azonban nem lehet hátradőlni az autópályák kérdésében, hanem minél inkább fejleszteni és bővíteni kell a hálózatot. Ez a kijelentése természetesen heves ellenállást váltott ki a kormány “zöld” tagjainál, akik az autópályákban és az autókban látják a környezetszennyezés elsődleges eszközét.

“Németországban nem csak az autók száma, hanem a teherforgalom is erősen megnövekedett az elmúlt években. Ezt a változást sem az úthálózat, sem a vasút nem követte érdemlegesen. 2023-ban további 50 millió tonnával több áru fog mozogni az utakon, ami akármennyire nem tetszik, nagyobb forgalmat eredményez majd. Vagy megbirkózunk ezzel a mennyiséggel, vagy szépen lassan összeomlik a gazdaságunk és munkahelyeket vesztünk majd el”- zárta rövidre a témát a miniszter.

Címkék

Hasonló tartalmak

Egy komment

  1. Persze, aztán maj jön a magyar találmány, a vízzel hajtott autó, és lesz megint féktelen száguldás 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button