Autós Hírek

A Volkswagen is hoz Kínában gyártott elektromos autót Európába a jövőben

A Cupra Tavascan piaci bevezetésével a Volkswagen-csoport is csatlakozik azokhoz a gyártókhoz, akik Kínában gyártott elektromos autót is értékesítenek az európai piacon.

 

Egy ideje már nem állja meg a helyét, hogy a Kínában gyártott dolgok a gagyi kategóriát jelentik automatikusan. Az ázsiai ország komoly fejlődésen és menetelésen ment keresztül az elmúlt években, aminek köszönhetően most már neves gyártók is szívesen gyártatnak autókat a világ azon táján.

Elég például arra gondolni, hogy a Tesla a Model 3-at, a BMW pedig az iX3 modellt hozza Kínából Európába, ám nemsokára a Volkswagen is becsatlakozik ebbe a csapatba. Az évekkel ezelőtt tanulmány szinten bemutatott Cupra Tavascan széria gyártása hamarosan ugyanis megkezdődik a kínai JAC üzemében Anhuj tartományban.

A Volkswagen-csoport legújabb üdvöskéje egy teljesítményre kihegyezett elekromos SUV lesz, melynek piaci bevezetése 2024 elején kezdődik meg. Eddig annyit lehet tudni, hogy az alapokat a Volkswagen MEB platformja adja, a meghajtásról pedig két elektromos motor gondoskodik 300 lóerő körüli teljesítménnyel. A 77 kWh-s akkumulátorok nagyjából 450 kilométeres hatótávval kecsegtetnek ebben az esetben.

A tanulmány ugyan már 2019-ben bemutatkozott, a széria változatot azonban eddig álcázás nélkül még nem láthattuk. Kérdés még, hogy mennyi marad majd meg a futurisztikus, ám letisztult dizájnból, de a Cupra hozzáállását tekintve biztosak lehetünk abban, hogy egy mutatós SUV alternatívával gazdagodhatnak a vásárlók nagyjából másfél év múlva.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button