______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A világ egyik legnagyobb költségvetésű filmje lesz Brad Pitt Forma 1-es mozija

hirdetés

Az Apple támogatásával forog éppen egy nagyszabású autóversenyzős film, mely a Forma 1 világába kalauzolja el majd a nézőket. A Brad Pitt főszereplésével készülő mozi költségvetése azonban időközben úgy elszállt, hogy benne lesz a világ 10 legdrágább produkciójában is.

 

Az elmúlt években szerencsére reneszánszukat élik az autóversenyzős témára kihegyezett filmek. Talán a Rush kezdte meg a sort 2013-ban, majd jött Az aszfalt királyai, a Gran Turismo és még sok egyéb kimondottan élvezhető alkotás. Most is van készülőben egy érdekes film, melynek a címét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a Forma 1 világában játszódik majd és a főszerepet Brad Pitt kapta meg.

A sztoriban Pitt egy visszavonult versenyzőt játszik majd, akinek vissza kell térnie a porondra, hogy egy új tehetséget vegyen a szárnyai alá. A produkció az Apple támogatásával készül, a rendező pedig az a Joseph Kosinski, aki a Top Gun: Maverick megalkotásáért is felelt.

fotó: Audi
fotó: Audi

Na de, miért is bukkant most fel hírként az új készülő film? Ennek oka, hogy a Screen Rant jelentése szerint a tervezett költségvetés többszörösénél tartanak a készítők jelenleg, azaz éppen átlépték a 300 millió dolláros határt, ami még hollywoodi szemmel is kiemelkedő összeg. Olyannyira, hogy ezzel az új Brad Pitt film benne lesz a világ 10 legdrágább alkotása között.

hirdetés

A költségek szárnyalásának több oka is lehet. Először is a filmben a legtöbb jelenethez igazi versenyautókat használnak, igaz nem F1-es példányokat, hanem átalakított F2-es versenygépeket. Pontosan ezért is a színészekre és az autókra is komoly biztosítást kell kötni, ki kell képezni őket és persze az üzemeltetésnek is vannak költségei. Mindezek mellett a film forgatása is pont tavaly júliusban, pár nappal a nagy hollywoodi sztrájkok előtt kezdődött meg, ami miatt több mint 100 napra le kellett állítani a gyártást. Mondani sem kell, minden egyes munka nélkül töltött nap csak halmozta a költségeket, ami rányomta a bélyegét az egész költségvetésre is.

forrás: Carscoops
forrás: Carscoops

Érthető tehát, hogy vagy Pitt egyik legnézettebb filmje lesz az új produkció, vagy orbitális anyagi bukásra számíthatnak a készítők. Ez jövőre kiderül.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button