______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Nordschleifén tesztelik a BYD szupersportkocsiját

hirdetés

A BYD egyik nagy dobása lesz nemsokára a YangWang U9, mely egy négy elektromos motorral szerelt közel 1300 lóerős szupersportkocsi. A kínai gyártó nem veszi félvállról a tesztelést és már a Zöld Pokolban száguldoznak néhány példánnyal.

 

A BYD önmagában is külön márkaként van jelen a piacon, de nem szabad elfelejteni, hogy vannak szép számban almárkái is. Ilyen például a YangWang, melynek legújabb dobása egy elektromos szupersportkocsi.

Az U9-es nem aprózza el a dolgokat, négy elektromos motorja közel 1300 lóerőt képes leadni, aminek köszönhetően 2,36 másodperc elég neki a 100 kilométeres óránkénti sebesség eléréséhez. Ez amiatt is szép eredmény, mert maga a kocsi nem éppen könnyű, 2,4 tonnás önsúllyal rendelkezik.

hirdetés

A BYD már ott tart a fejlesztéssel, hogy el is hoztak néhány példányt a Nordschleifére, ahol megkezdődött a konstrukció próbálgatása versenyhelyzetben is. Mit mutatnak eddig az eredmények? Készült néhány felvétel a körözésről, amiken azt láthatjuk, hogy az U9 ugyan nem lassú, de azért szemre nincs meg benne a rekorddöntésre alkalmas dinamizmus, azaz a Rimac Nevara 7 perc 5 másodperces ideje egyelőre nincs komoly veszélyben.

Érdekes részlet azonban a felvételeken, amikor egy nagyobb fékezésnél vörösre izzik a kínai szupersportkocsi féktárcsája. A 2,4 tonna és a brutális gyorsulás eredménye a látványos, de hosszú távon a fékrendszert igencsak megviselő jelenség.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button