Autós Hírek

A Nissan költségcsökkentése lehet a GT-R és a Z sportkocsik vége Európában

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a Nissan bejelentett költségcsökkentő programjának milyen hatásai lehetnek. Idővel azonba egyre több új információ lát napvilágot, így érdemes visszatérni a témára. Könnyen lehet, hogy a GT-R és a Z sportkocsikról is le kell mondania Európának.

 

A Nissan nemrég jelentette be, hogy mintegy 3 milliárd dollárral csökkentik az éves költségvetésüket, ráadásul az európai piacot is háttérbe helyezik a későbbiekben, ám arról még nem érkeztek konkrétumok, hogy mindezt hogyan viszik végbe. Most viszont a Reuters belsős informátorokra hivatkozva felfestett egy képet a márka jövőjéről.

Először is nagyon úgy tűnik, hogy a GT-R és a 370Z eltűnik Európából, mivel a japánok az itteni piacon az informátorok szerint kizárólag az SUV modellekkel és a haszongépjárművekkel szeretnék fenntartani a kínálatot. Természetesen a költségcsökkentés számos állást is érint majd, így a híresztelések szerint bezár a márka spanyol gyáregysége is, ahol eddig a sportkocsik mellett a Navara pickup is készült. Jó hír viszont, hogy a tervek szerint az angliai gyár mintegy SUV gyártó központként megmarad, viszont kevesebb műszakban folyik majd a termelés.

A költségcsökkentés fontos eleme lesz még a szövetségesekkel szorosabb együttműködés is. A Renault például a jövőben használja majd a Nissan új fejlesztéseit és persze ez a folyamat visszafelé is igaz, azaz más körítéssel és emblémával kerülnek majd be szinte azonos modellek mind a két palettába.

Ez ugyan ellent mond a korábbi “ne fedjük le egymás kínálatát” törekvésnek, viszont jelentős mennyiségű pénz spórolható meg a későbbiekben az akcióval, például úgy, hogy a Renault és a Nissan meg tudja osztani a termelési kapacitást egymás között.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button