______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A méretes márkajelzés miatt vetette le a Porsche minden netes felületről a Singer off-road 911-es átirat képeit

hirdetés

Januárban leplezte le a Singer Design azt a Porsche 911 off-road átirat tanulmányát, mely most a műhely minden hivatalos felületéről nyomtalanul eltűnt. A Porsche vetette le a márkanév látványos használata miatt.

 

Hiába adott egy műhely, mely elég régóta foglalkozik már egy bizonyos gyártó modelljeivel, ez még közel sem feljogosítás arra, hogy annak a márkajelzéseit is használja. Ebbe a pofonba futott most bele a Singer Design a januárban bemutatott ACS (All-Terrain Competition Study) tanulmánnyal.

A brutális off-road átiratnak készülő, és nem mellesleg a Porsche rali versenyeken elért sikerei előtt tisztelgő különlegesség ugyanis nem csak a Singer márkajelzéseit viseli magán, hanem bizony a műhely által közölt képeken a küszöbnél és a járgány hátulján egy-egy méretes Porsche felirat is látható. Ezt nem engedélyezte a német gyártó, ami miatt most minden hivatalos online felületről el kellett távolítani a koncepció képeit. Persze, az internet nem felejt, így onnan hiába vették le őket, mindenhol máshol továbbra is fellelhető a galéria.

hirdetés

A Porsche reakciója a védjegy miatt valamilyen szinten érthető, ám azért be kell látni, hogy a 3,6 literes hathengeres motorjából 450 lóerőt kipréselő terep versenyautó nem éppen egy amatőr átalakítás, ráadásul kiváló PR értéket is képviselhetne. De hát a jog, az mint tudjuk, nem játék, így a 911 ACS lekerült a Singer honlapjáról és a Facebook felületéről is.

Persze, ez közel sem jelenti azt, hogy a program ezzel el is lenne kaszálva. Valószínűleg annyi történik majd, hogy a küszöbről és hátulról eltüntetett (mondjuk díszbetéttel lefedett) felirat után újra fotózzák a gépet és mehet minden tovább. Ha lesz széria kivitel (egyelőre két példányban létezik csak a kocsi), azon pedig már alapból nem lesz ott majd Porsche felirat, ezzel megvalósítva a “káposzta is megmarad és a kecske is jóllakik” jelenséget.

hirdetés

Az más kérdés, hogy mi lesz a már korábban bemutatott Singer Porsche restaurálásokkal és átalakításokkal, hiszen ezeken is szép számmal megtalálható a Porsche felirat. Valószínűleg semmi, hiszen ezek már jó ideje az új tulajdonosoknak okoznak örömöt, utólag pedig macerás lenne a felirat eltüntető beavatkozás. Az viszont biztos, hogy innentől kapcsolatban lesz a Singer és a Porsche jogi osztálya, a lehető leghamarabb mindkét fél számára elfogadható megoldás után kutatva.

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button