______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A magyar esethez kísértetiesen hasonló tömegbaleset történt Amerikában

hirdetés

Sokak emlékezetében még mindig él az a bizonyos tragikus tömegbaleset, amit egy komoly porvihar okozott az M1-es autópályán. Most egy kísértetiesen hasonló eset történt ismét, ám ezúttal Amerikában.

 

Magyarország egyik legsúlyosabb közlekedési baleseteként írta be magát a történelembe az idén márciusban bekövetkezett tömegkarambol az M1-es autópályán, melyben sajnos egy ember életét is vesztette. Ám nem csak az eset súlyossága miatt kapott nagy figyelmet a szerencsétlenség, hanem azért is, mert egy olyan jelenség idézte elő, ami eddig nem volt igazán megszokott Magyarországon. Ez bizony a látási viszonyokat lenullázó porvihar.

Természetesen nem csak hazánkban történnek ilyen esetek, amire a legjobb példa, hogy most Amerikában egy kísértetiesen hasonló eset következett be, azaz a porviharban több tucat autó csapódott egymásnak, több ki is gyulladt. Sajnos ebben az esetben több halálos áldozatról is beszámolnak a híradások, több mint 30 embert pedig súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

hirdetés

A jelenséget hajlamosak a vezetők félvállról venni, pedig sorra bizonyosodik be, hogy a porvihar és az autópálya halálos elegyet alkotnak, hiszen a nagy sebesség és a hirtelen, közel nullára csökkenő látótávolság kivédhetetlen helyzeteket hoz létre rendszerint. Amit tehetünk ilyen esetben, hogy még a porfelhőbe hajtás előtt drasztikusan megnöveljük a követési távolságot, illetve mérsékeljük a sebességünket. A teljes megállást a pályán viszont jobb elkerülni, mivel ezzel gyakorlatilag borítékolható, hogy a mögöttünk érkező belénk fog csapódni.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button