______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A kínai BYD lehet a Jaguar fő akkumulátor ellátója, még saját gyárat is építhetnének Angliában

hirdetés

Az elektromos buszok és autók gyártásával foglalkozó kínai BYD éppen helyet keres az akkumulátor gigagyár felhúzásához, a Jaguar-Land Rover pedig egy angliai gyártóüzemnek örülne leginkább. És itt érnek össze a szálak.

 

A kínai BYD éppen erős európai terjeszkedésben van, hiszen nem régen kezdték el az elektromos buszok és teherautók mellett a saját villanyos személyautóikat is forgalmazni. Most az akkumulátor gyártóüzem létesítését szeretnék megoldani a térségben, ami miatt a Jaguar-Land Rover is felvette a kapcsolatot a kínaiakkal már hónapokkal ezelőtt.

Az angolok ugyanis még komolyabb mértékben részt szeretnének venni a villanyautózásban, de egyelőre ehhez az akkumulátor ellátás a szűk keresztmetszet. Lényegében hiába növelnék meg az I-Pace termelését, egyszerűen nem jutnak elegendő akkumulátorhoz a fejlesztés végrehajtásához. És még akkor nem is beszéltünk az XJ villanyos utódjáról, mely piaci bevezetése igencsak körülményes lenne ebben a helyzetben.

hirdetés

Így már érthető, hogy kapóra jönne nekik a BYD terjeszkedése, aki viszont nem csak egyszerű beszállítói szerepet szeretne ellátni, hanem saját gyárat és komolyabb együttműködést remél az európai partnerrel a megegyezés után. A társulást egyedül a január vége óta érvényes Brexit lassítja meg, de a két fél elmondása alapján már dolgoznak azon feltételek kialakításán, mely alapja lehet a hosszú távú együttműködésnek.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button