______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A kezdetekre tekint vissza a Fiat 500 legújabb limitált szériája

hirdetés

Ismét bemutat egy ünnepi gyűjtői szériát a Fiat az 500-as alapjain. A Collezione 1957 már a nevéből adódóan is a legendás modell megszületésének állít emléket.

 

A Fiat 500-as pályafutására nem csak az abszolút siker jellemző, hanem bizony a limitált és különleges szériák hada is. Arra is volt már többször példa, hogy a gyártó egy-egy ilyen átirattal a kezdeti időszakba nyúlt vissza, most pedig megint ez történik meg. A Fiat bemutatta a Collezione 1957 szériát, mely már az elnevezéséből adódóan is az 500-as első megjelenésének állít emléket.

Stílusosan csak 1957 darab készül el belőle és mindegyik példány kabrió lesz fehér és lágy zöld fényezéssel. Belül a bézs bőrözés és a műszerfalon található fa díszítőelem dominál, na meg persze plakettek is figyelmeztetnek arra, hogy limitált szériás autóban ülünk.

hirdetés

Maga a felszereltség az új Silver Beauty csomagot is tartalmazza, na meg persze minden létező extrát, ami a modern 500-ashoz kérhető, így a 7 colos infotainment rendszert és a LED nappali menetfényt is.

Bár a múltnak állít emléket a kizárólag Európában és Japánban értékesítésre kerülő edíció, érdekesség, hogy a 16 colos felnik nem retro kialakítással, hanem modern hatással bírnak.

hirdetés

Erőforrás tekintetében mindkét piacon meg van kötve a vásárlók keze. Nálunk a 70 lóerős 1 literes háromhengeres mild hibrid jár hozzá míg Japánban a villanyosítás nélküli 1,2 literes négyhengeres felel a meghajtásért.

Az értékesítés meg is kezdődött, Olaszországban 25 900 eurót kell letenni az asztalra a Collezione 1957 széria egy darabjáért.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button