Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

A Genfi Autószalonon mutatkozik be, de már most is sokat tudunk a hibrid Octavia RS-ről

Hivatalosan a Genfi Autószalonon tartja majd premierjét a Skoda Octavia RS új generációja, ám néhány fontos információt már most tudni lehet róla. Ilyen például a hibrid hajtás teljesítménye és összetétele is.

 

A Skoda Octavia új generációja még idén márciusban, a Genfi Autószalonon bemutatkozik RS csúcskivitelben is. Ebben semmi meglepő nincs, viszont az új, hogy ez az RS már nem csak benzines és dízel fronton képviselteti magát, hanem bizony hibridként is megvásárolható lesz.

hirdetés

Erről a hajtásról derültek most ki fontos információk. Ilyen például, hogy a rendszert az 1,4 literes TSI benzines motorra alapozzák, azaz ehhez párosítják az elektromotort a gyáriak. A két aggregát csúcsteljesítménye 245 lóerő lesz 400 Nm nyomaték mellett, ami 7 másodperces 100-as sprintet tesz lehetővé. Azt is elárulták a Skoda képviselői, hogy a 13 kWh teljesítményű akkumulátorok valamivel több mint 50 kilométert engednek autózni tisztán elektromos üzemmódban.

Természetesen továbbra is lesz benzines és dízel változat is a csúcs Octavia kínálatában, ám ezekről csak annyit árultak el a gyáriak, hogy a hibriddel nagyjából megegyező teljesítményre számíthatunk, ám 250 kilóval könnyebb önsúllyal.

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button