______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Ferrari üdvözli az EU döntését, de nem állnak le a villanyosítással sem

hirdetés

Sok gyártó örül az EU engedményének, miután kiderült, hogy egy egyezménynek köszönhetően 2035 után is lehet belsőégésű motorokkal szerelt autókat forgalmazni. A Ferrari is üdvözli a döntést, de azért nem állnak le a villanyos fejlesztések sem.

 

Nemrég robbant a hír, hogy főként Németország nyomására átgondolta az EU azt a tervét, hogy 2035 után ne lehessen belsőégésű motorral szerelt autókat árusítani. A legújabb egyezmény szerint lesznek továbbra is ilyen erőforrások a kínálatokban, csupán környezetkímélő e-üzemanyagokkal kell megoldani a táplálásukat.

A döntést elsők között üdvözölte Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója, aki a Reuters-nek adott interjújában árulta el, hogy ő mindig is annak a híve volt, hogy a vásárlók minél több alternatíva közül tudjanak választani.

hirdetés

Ezzel együtt hangsúlyozta a Ferrari vezér, hogy az elektromos fejlesztések sem állnak le, sőt a jövő Ferrari palettájának elkerülhetetlen része lesz a villanyosítás is. “A döntés semmin nem változtat ezen a fronton. Mi nem akarjuk senkinek sem megmondani, hogy milyen autót vegyen. Mi azt szeretnénk, ha meglenne a választás lehetősége, így mindenki eldöntheti, hogy a hibrid, a teljesen elektromos vagy a belsőégésű felel meg leginkább a saját igényeinek”.

Jelen állás szerint tehát a Ferrari ezen három pillérre támaszkodva teljes piaci lefedettségre készül, így továbbra is barátságban és egyetértésben élhetnek egymás mellett az elektromos fanatikusok és a benzinvérűek is az ágaskodó lovacska istállójában.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button