______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Ferrari egykori igazgatója lett a Hongqi márkát is jegyző Silk-FAW vezető tanácsadója

hirdetés

Amedeo Felisa egészen 2016-ig a Ferrari vezérigazgatójaként tevékenykedett, most pedig a Silk-FAW tanácsadói feladatait látja majd el.

 

Egy új autóipari szereplő megszületését eredményezte a kínai FAW és az Amerikában is jelen lévő Silk EV összeolvadása. Ez nem más, mint a Hongqi márka, mely kimondottan elektromos és hibrid szupersportkocsik gyártását tervezi a jövőben. Az első modelljük az utóbbi, azaz a hibrid kategóriát erősíti, hiszen az S9 modell egy turbós V8-as erőforrásból és három elektromos motorból nyeri ki az 1400 lóerős összteljesítményét.

Az összefogás másik érdekessége, hogy bár amerikai és ázsiai gyökerekről van szó, a megvalósítást amennyire csak lehet, olaszosra veszik majd. Mert hát kik értenének legjobban az érzelmekre ható sportkocsikhoz, ha nem az olaszok!

hirdetés

Ezért a Silk-FAW a sportkocsik gyártásához elengedhetetlen új üzemet Olaszországban, Reggio Emilia város mellett építi fel, a vezető tanácsadójuk pedig Amedeo Felisa lesz az elkövetkező években. Felisa az Alfa Romeo kötelékében kezdte pályafutását, ám potom 26 évet Ferrari színekben húzott le, ahol 2008 és 2016 között a vezérigazgatói széket is birtokolhatta. További érdekesség, hogy a márka vezető dizájnere egy másik “sztárjátékos”, az a Walter de Silva, akinek keze alatt a Volkswagen csoportos termékek újultak meg 1999 és 2015 között.

A Hongqi tehát szemmel láthatóan komolyan veszi a feladatot, érdemes lesz odafigyelni rá a későbbiekben. A még csak mostanság alakuló vállalat már így is komoly potenciával és szakember gárdával rendelkezik, a jövő pedig még tartogathat izgalmas újdonságokat Jonathan Krane, a Silk-FAW elnöke szerint.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button