______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A digitális érintőfelület hibája miatt hívnak vissza 7-es BMW-ket

hirdetés

Manapság sok gyártó válik meg a fizikai gomboktól, hogy helyette digitális érintőfelülettel oldják meg a dolgokat. Most pont az utóbbi hibája miatt kell visszahívni többszáz 7-es BMW-t.

 

Van, aki szerint a fizikai gombok már elavultak, míg mások továbbra is a hagyományos kapcsolókra esküsznek az autózás világában. A BMW például igyekszik a lehető legtöbb dolgot digitális megoldásra cserélni, így például az új 7-es szériában is ezzel a megoldással lehet a legtöbb funkciót aktiválni. A hagyományos kijelzők mellett ugyanis alkalmaznak egy külön érintőfelületet is, ahol elég csak éppen hozzáérni a gomb-imitációhoz, hogy be vagy éppen kikapcsoljunk valamit.

Most kiderült, hogy pont ezzel a felülettel akadt egy kis probléma, ami miatt csaknem 400 7-es és i7-es modellt kell visszarendelni a szervizekbe. Egészen pontosan arról van szó, hogy sokszor meg sem jelenik a digitális felületen a vészvillogó és a szélvédő-jégtelenítés gombja, ha pedig világít a piktogram, akkor sem biztos, hogy aktiválja a szóban forgó funkciókat.

hirdetés

A BMW megállapította, hogy feszültség-ingadozás okozhatja a problémát bizonyos esetekben, azaz ha éppen gyenge az akkumulátor, vagy baj van a töltéssel, akkor a digitális felület figyelmen kívül hagyhatja a két megjelölt parancsot, ami elég kellemetlen helyzeteket eredményezhet.

forrás: Carscoops

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button