Autós Hírek

A Chevy sikertelen próbálkozása az NFT piacon

2022 legnagyobb durranása egyértelműen az NFT (non-fungible tokens). A hatalmas hype-nak köszönhetően nagyon nagy számmal jelennek meg erre a piacra betörni kívánkozó cégek, nem képez kivételt ez alól az autóipar egyik legnagyobb entitása sem.

 

A Chevrolet Corvette Z06 modellje került egy aukció keretein belül megvásárolhatóvá, emellett az autóról készült digitális mű is járt mellé. Igazából, ha realistán nézzük a dolgot a fő tárgya az árverésnek nem az autó volt, sokkal inkább a kép, erre egy módon jöhetünk rá, ha megnézzük a kikiáltási árat, illetve a fizetőeszközt.

Az aukció induló összege 206 Ethereum volt, ami egy multinacionális kriptovaluta, ez nagyjából 239,000 dollárnak felelt meg akkori árfolyamokon. Ez az ár jóval magasabb mint a Corvette piaci ára, hiszen az 90,000 amerikai dollárra van beárazva.

Ezen információkból kiindulva, rájöhetünk, hogy annak ellenére, hogy ebből a színkódú autóból összesen egy darab készült volna, illetve járt hozzá a Z07-es performance pack és egy carbon felniszett, az ár a „szín birtoklásáért” magasnak bizonyult.

Az árverés alapvetően három napig tartott volna, de miután ezen idő alatt senki sem licitált, az aukció vezetője, meghosszabbította 24 órával a licitálási időt. Utólag kiderült, hogy ezt feleslegesen tette, hiszen így is 0 licittel zárult le az aukció.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button