______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A British Library megőrzi a Jaguar V8-as hangzását

hirdetés

A Jaguar 2025-től már csak elektromos autókat fog gyártani, ami egyben azt is jelenti, hogy búcsút inthetünk a vérpezsdítő V8-as hangzásnak is. Legalábbis élőben, ugyanis a British Library és a Jaguar közös együttműködésének köszönhetően a jövőben bármikor kiváló minőségben visszahallgatható lesz az F-Type R 5 literes erőforrásának a hangja.

 

Az elektromos autózás jelenleg egyik legnagyobb furcsasága, hogy nincs meg a megszokott motorhang. Ez leginkább akkor tekinthető igazán nagy érvágásnak, amikor olyan márkákról beszélünk, mint például a Jaguar. Az angol márka ugyanis vérpezsdítő V8-as hangzást kínált eddig a vásárlóinak, ám 2025 után már csak csendes elektromos modellek lesznek a kínálatban.

Éppen ezért a gyártó úgy döntött, hogy a British Library segítségével megőrzi a V8-as hangzást az utókor számára is. Nem úgy, hogy továbbra is kínálnak pult alatt ilyen motorokat, hanem egy tiszta és minőségi hangfelvétellel.

hirdetés

A minta megalkotásához egy F-Type R modellt vittek el a Gaydon Engineering Center részben anechoikus kamrájába, ahol több túráztatást, fékpadon kigyorsítást és visszaváltást is felvettek. Az 5 literes V8-as hangzás ilyen módon persze nem olyan, mintha élőben hallanánk, de arra jó, hogy a jövő generáció is megismerkedjenek az élménnyel, ha esetleg tényleg beköszöntene a teljesen elektromos korszak.

Már, ha persze lesz rá igény, hiszen ha eleve elektromos közegben nő fel egy generáció, akkor jó eséllyel nem fog nekik hiányozni a képből a motorok üvöltése. Szomorú vagy nem, de változik a világ. Vagy nem. Majd meglátjuk.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button