______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

1000 lóerős modern-retro Challengert mutatott be az ExoMod

hirdetés

Kívülről leginkább az 1968-as Chargerre hasonlít, pedig egy teljesen új Challenger az alapja az ExoMod átépítésének. A motor tuningolását sem bízták akárkire, a Hennessey biztosítja az 1000 lóerős teljesítményt az amerikai izomautónak.

 

Az elmúlt években egyre nagyobb divatja lett az úgynevezett restomod átalakításoknak, aminek a lényege, hogy klasszikus autókat ruháznak fel modern kinézettel és technikával. Az ExoMod által most bemutatott Challenger is lényegében ezt a vonalat képviseli, csak hogy ebben az esetben az alapokat egy modern kivitel adta, amit megpróbáltak a régi legendás 1968-as évjáratú Charger képére alakítani.

Adott volt tehát egy új Dodge Challenger SRT Hellcat, melyre új karosszéria elemeket gyártottak. Nem akárhogy, hanem a súlycsökkentés érdekében karbonszálas műanyagokat használtak a “test” megalkotására. Csak ennek köszönhetően nem elhanyagolható 181 kilót sikerült lefaragniuk a Hellcat gyári súlyából.

hirdetés

A belső leginkább, ami az alapra emlékeztet, ott ugyanis nem érhető tetten komolyabb átgondolás, azaz a felhasználó modern izomautós környezetben élvezheti az SRT által nyújtott vezetési élményt.

Ahol komoly változás történt viszont, az a motortérben keresendő. A Hellcat 6,2 literes kompresszoros V8-as motorját ugyanis nem más, mint a Hennessey műhely vette kezelésbe. Igen, azok a srácok, akik nem igazán gondolkodnak mostanság 1000 lóerő alatt semmiben. Ez a helyzet most is, azaz pontosan 1000 lovacskát sikerült kipréselniük az erőforrásból egészen elképesztő 1285 Nm nyomaték mellett.

hirdetés

Természetesen egy ilyen komoly átalakításnak messziről látható ára is van. Az Exomod Charger-Challenger 379 ezer dolláros, azaz nagyjából 125 millió forintos áron zsebelhető be.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button