Autós Hírek

1000 lóerős modern-retro Challengert mutatott be az ExoMod

Kívülről leginkább az 1968-as Chargerre hasonlít, pedig egy teljesen új Challenger az alapja az ExoMod átépítésének. A motor tuningolását sem bízták akárkire, a Hennessey biztosítja az 1000 lóerős teljesítményt az amerikai izomautónak.

 

Az elmúlt években egyre nagyobb divatja lett az úgynevezett restomod átalakításoknak, aminek a lényege, hogy klasszikus autókat ruháznak fel modern kinézettel és technikával. Az ExoMod által most bemutatott Challenger is lényegében ezt a vonalat képviseli, csak hogy ebben az esetben az alapokat egy modern kivitel adta, amit megpróbáltak a régi legendás 1968-as évjáratú Charger képére alakítani.

Adott volt tehát egy új Dodge Challenger SRT Hellcat, melyre új karosszéria elemeket gyártottak. Nem akárhogy, hanem a súlycsökkentés érdekében karbonszálas műanyagokat használtak a “test” megalkotására. Csak ennek köszönhetően nem elhanyagolható 181 kilót sikerült lefaragniuk a Hellcat gyári súlyából.

A belső leginkább, ami az alapra emlékeztet, ott ugyanis nem érhető tetten komolyabb átgondolás, azaz a felhasználó modern izomautós környezetben élvezheti az SRT által nyújtott vezetési élményt.

Ahol komoly változás történt viszont, az a motortérben keresendő. A Hellcat 6,2 literes kompresszoros V8-as motorját ugyanis nem más, mint a Hennessey műhely vette kezelésbe. Igen, azok a srácok, akik nem igazán gondolkodnak mostanság 1000 lóerő alatt semmiben. Ez a helyzet most is, azaz pontosan 1000 lovacskát sikerült kipréselniük az erőforrásból egészen elképesztő 1285 Nm nyomaték mellett.

Természetesen egy ilyen komoly átalakításnak messziről látható ára is van. Az Exomod Charger-Challenger 379 ezer dolláros, azaz nagyjából 125 millió forintos áron zsebelhető be.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button