Autós Hírek

Németországban lesz a Fisker európai főhadiszállása

Az elektromos autók piacán újjáéledő Fisker megkezdte a globális hálózat kiépítést. Az európai részleg Münchenben alakítja ki a főhadiszállását, mintegy 300 kilométerre attól az osztrák gyáregységtől, ahol az Ocean névre keresztelt SUV modelljük készül majd.

 

Új piaci szereplőként, ám nagy autóipari visszatérőként tekinthetünk az amerikai Fisker cégre, mely globális léptékben gondolkodik, ha villanyautó értékesítésről van szó. Ennek is köszönhető, hogy Európában is létesítenek egy főhadiszállást, egészen pontosan Münchenben.

“München már régóta az autóipar egyik legfontosabb globális központja. Azzal, hogy itt létesítünk mi is központot, lehetővé válik, hogy gyorsan és hatékonyan kezdhessük meg az értékesítést és forgalmazást egész Európában. Az Autobahn jelenléte és az alpesi utak közelsége ráadásul a teljesítményorientált fejlesztéseknél is nagy segítség.”- nyilatkozta Henrik Fisker.

Az sem elhanyagolható tény, hogy ezzel a gyártó európai központja mintegy 300 kilométeres közelségbe kerül a Magna Steyr osztrák gyáregységéhez, ahol a jövőben a Fisker autói, első körben az Ocean névre keresztelt elektromos SUV is készül majd.

A tervek szerint 2022-ben meg is kezdődhet ennek az 500 kilométeres hatótávval rendelkező és a gyári ígéretek szerint 2,9 másodperces 100-as sprintre képes elektromos autónak a gyártása, ugyanis a közlemény szerint a hajtáslánc és a szoftveres fejlesztés is előrehaladott stádiumban van, jelenleg a finomhangolások és a közúti próbák előkészületei zajlanak.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button