______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Visszatér a Lamborghini Countach!

hirdetés

A Lamborghini egy kedvcsináló videóval erősítette meg, hogy visszatér a kínálatba az egyik legikonikusabb modellje, a Countach.

Nem mindennapi bejelentést rántott elő a Lamborghini egyik pillanatról a másikra. Azt tudni lehetett a korábbi prezentációkból, hogy készülnek egy új modellel a palettára, az viszont kellően meglepő húzás, hogy ez a Countach feltámasztása is lesz egyben.

Mert bizony, egy hivatalos kedvcsináló videóban ezt jelentette be az olasz sportkocsi márka, azaz stílusosan a legendás modell premierje után pontosan ötven évvel (1971-ben mutatkozott be az LP500 széria) jön a régóta várt folytatás.

hirdetés

Az új generációt egyelőre csak ponyvával letakart állapotban láthattuk a videóban, így nehéz megállapítani, hogy az mennyire tartja meg a jellegzetes szögletes formáját. A technikai részleteket is homály fedi, de néhány kiszivárgott képen fellelhető LPI 800-4 elnevezésből arra már következtethetünk, hogy egy 800 lóerős összkerekes példánnyal debütál a visszatérő legenda, talán a Sian FKP 37 hibrid hajtásrendszerére felépítve.

Azt nem lehet tudni, hogy a mindent leleplező hivatalos premier mikor lesz, de az már most tisztázódott, hogy összesen 112 darabot gyártanak majd le az olaszok az újkori legendából, az ára a híresztelések szerint pedig nagyjából 3 millió euró környékére lesz tehető.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button