______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Veresenypályára szánt Prius koncepciót mutat be a Toyota

hirdetés

A Toyota Le Mans-ban egy teljesen új Prius átgondolással jelentkezik majd. Egy versenyautó koncepciót visznek Franciaországba a japánok, mely lényegében a GRMN Prius előfutárjaként fogható fel.

 

A Toyota a Le Mans-i 24 órás versenyen nem csak a pályán érezteti majd a jelenlétét, hanem olyan koncepciókkal is készül, melyeket egy rögtönzött kiállítás keretein belül nézhetnek meg az érdeklődők. Az egyik legnagyobb dobás egy Prius átirat lesz, melynek sokkal nagyobb a jelentősége, mint amire először gondolna az ember.

Adott tehát egy 24h Le Mans Centennial GR Edition névre keresztelt tanulmány, melynek átdolgozott első lökhárítója, méretes hátsó szárnya és a 235/50R18 Michelin Pilot Sport 4S gumikkal szerelt 18 colos felnije azonnal érezteti, hogy ez bizony egy versenypályára szánt autó akarna lenni.

hirdetés

A Gazoo Racing mindezek mellett arra nem tért ki, hogy a hajtásláncot mennyiben módosították, de annyit azért elárultak a japánok, hogy “kiváló vezetési élményt és teljesítményt nyújt, melyet részben az exkluzív kerekeinek, részben pedig a GR010 HYBRID versenyautó által ihletett aerodinamikai elemeknek köszönhet”.

Egy egyetlen példányban készülő koncepcióról van szó jelen esetben, de a fontossága mindenképpen túlmutat ezen. Lényegében nyugodtan felfogható a tanulmány egy megerősítésnek, hogy tényleg foglalkozik a Gazoo Racing a Prius útjának egyengetésével. Azaz tényleg ott lóg a levegőbe egy sorozatgyártású GRMN Prius lehetősége, amire korábban már utalást tettek a japánok.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button