______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ütős Aston Martin kombót kínál eladásra egy gyűjtő

hirdetés

Egy Aston Martin DB5 már magában nagy szó, ha értékesítésre kerül. Na de mi van egy olyan csomaggal, amiben benne van egy kupé, egy kabrió és egy egyetlen példányban készült kombi is?

 

Az Aston Martin DB5, mint legendás klasszikus mindig is a gyűjtők egyik leginkább kívánt darabja lesz. Persze, a DB5-ön belül is vannak kimondottan ritka példányok, melyek beszerzése közel azonos a lehetetlennel. Egy gyűjtő most egy elég ütős csomaggal próbál segíteni az igencsak tehetős vásárlóknak, hogy felturbózzák a gyűjteményeket.

Egyben kínálnak ugyanis eladásra három darab DB5-öst, melyek mindegyike az extrém ritka kategóriába tartozik. A “legérdektelenebb” a csomagban a Vantage kupé, melyből összesen 60 darab készült, de így sem mondható éppen tömegterméknek.

hirdetés

Aztán ott van a Vantage kabrió, melyből összesen öt darabot rakott össze az Aston Martin, 4 literes 282 lóerős motorja pedig pontosan 40 lovacskával tud többet, mint egy “mezei” DB5.

A csomag legértékesebbje viszont a Shooting Brake, mely a Harold Radford & Sons karosszériaépítő műhely keze munkáját dicséri. A szakik a 60-as években csupán 11 darabot építettek a kombiból, ezek közül pedig egyetlen egy volt Vantage kivitel. Igen, az, amit most eladásra kínálnak!

hirdetés

Na de mennyi is az annyi? Értelemszerűen egy ilyen csomag sosem fogja a megfizethető kategóriát képviselni. Az eladónak 12 évébe telt összegyűjteni őket, ráadásul mindegyik gyári állapotra lett restaurálva. 4 millió angol fontot, azaz 1,6 milliárd forintot kér az eladó a válogatásért.

Rengeteg pénz, de közel sem sok értük, már csak annak tekintetében sem, hogy pár évvel ezelőtt az egyik nem Vantage kombi kivitel majdnem 2 millió dolláros áron kelt el. És az csak egy darab kocsi, ráadásul nem is annyira ritka, mint azok, amiket most lehet megvásárolni.

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button