Autós Hírek

Újabb olcsó kínai autó érkezett Európába

A Stellantis veszi a szárnyai alá Európában a kínai Leapmotor márkát, melynek kimondottan olcsó belépő szintű modellje Franciaországban már kapható is.

 

Most már szinte nem telik el hónap úgy, hogy újabb kínai gyártó ne jelenjen meg a hazai piacon. Persze, leggyorsabban a nagyobb ázsiai cégek vetik meg a lábukat a kontinensünkön, de némi segítséggel a kisebb márkáknak is adott minden lehetőség.

Ez utóbbi történt meg most is, ugyanis a világ legnagyobb autóipari csoportja, a Stellantis megszerezte egy kínai márka kizárólagos forgalmazási jogait Európában. Ez a márka nem más, mint a Leapmotor, melynek palettáján találkozhatunk szedánnal és SUV modellekkel is, de első körben nálunk a városi elektromos minik piacán próbálnak szerencsét a T03 típussal.

A T03 fejlett vezetést támogató rendszerekkel van felszerelve, a belső terét pedig fiatalosan és divatosan alakították ki. A hajtáslánc többféle lehet, azaz választhatunk 95 vagy 109 lóerős elektromos motort, melyeket egy 31,9 vagy egy 41 kWh-s akkumulátor lát el energiával. A nagyobbik akksi esetében akár 400 kilométeres hatótávval is számolhatunk a gyáriak kommunikációja szerint.

Na de mennyi is az annyi? Franciaországban jelenleg előfizetéses rendszerben lehet beleülni az autóba, ami kezdő befizetés nélkül havi 99 eurós költséget jelent. Azt nem tudni, hogy ez a rendszer lesz-e majd érvényben a többi európai országban is, de ha nem, akkor is egy kimondottan olcsó konstrukcióra számíthatunk. A T03 alapára Kínában ugyanis nagyjából 8500 eurónak megfelelő összegre, azaz picit több mint 3 millió forintra tehető. Persze, ez nálunk egyértelműen több lesz majd, de még így is megcélozható lehet az 5-6 millió forintos árkategória.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button